NE BİTMEZ BİR MAAŞMIŞ ÖYLE…

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, milletvekili maaşındaki pastayı düşürdükçe düşürüyor...

NE BİTMEZ BİR MAAŞMIŞ ÖYLE…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceleri tüm maaşını fakir öğrencilere burs olarak veren, ardından yarısını burs yarısını da Elazığspor’a bağışlayan Erol’un maaşına bir ortak daha çıktı. Erol maşının bundan böyle üçte birini ise İl Özel İdaresi Kadın Basketbol takımına bağışlayacağını açıkladı.

Altı üstü 20 bin TL maaş alan bir milletvekili, bu paranın alım gücü ve getireceği hizmetin hesabı yapılmadan 3 parçaya bölünmesi ve Elazığspor gibi bir kuruma aylık tuz parası bile olamayacak bir miktarı bağışlaması ve bunu şehrin tek sahibi algısı oluşturacak şekilde paylaşması tam da CHP’nin popülist anlayışıyla örtüşüyor.

Şehrin Valisi, Belediye Başkanları ve iktidar partisine mensup milletvekilleri Elazığspor’un tüm yükünü omuzlarken, Başkan Şerifoğulları, kulübün birikmiş elektrik borcu ile maaş alamayan personellerini belediye şirketinin bünyesine alırken bu kadar reklam yapmaz ama 6.500 TL’lik bir bağış büyük bir kurtarıcı edasıyla reklam edilir.

Aslında 20.000 TL’lik maaşı üçe değil dörde ya da beşe bölmek daha doğru olur. Örneğin Okul Sporları Genç Erkekler Futbol Ligi final grubunda adını şampiyonluğa yazdıran Elazığ Kaya Karakaya Spor Lisesi takımı ile Survivor 2019'un şampiyonu olan hemşerimiz Yusuf Karakaya’ya da verebilir.Yada Elazığ’ın bir diğer profesyonel futbol takımı olan Elazığ Belediyespor’a bu pastadan bir pay verebilir.

Hani çok para ya 20 bin TL. Bizim de katkımız olsun sayın vekilimize… Belki bereket düşer de 5’e bölünen para, alanlarına ciddi bir katkı sağlar. Onlar da harcaya harcaya harcaya pardon öve öve bitiremezler.