Nasıl Zengin Oldu?

Ankara'da lüks bir araçta uyuşturucu madde aldığı iddia edilen ve görüntülenen ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu iddia edilen Kürşat A. ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Nasıl Zengin Oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CNN Türk canlı yayınına konuk olan ve hakkındaki iddialara yanıt veren Hamza Dağ, program moderatörünün Kürşat A. ile ilgili "Nasıl o kadar zengin oldu?" sorusuna da yanıt verdi. Konuyla ilgili bilgisi olmadığını ifade eden Dağ, "Nüfuzla kazandıysa yargı yolu açık. Yakın ekibimde çalışan biri değildi" şeklinde konuştu.

Bu olay, her yönüyle ve en çok da şu ya da bu şekilde bir siyasi parti, bir milletvekili, bir bakan, belediye başkanı, il başkanının çalıştığı ekip ve irtibatta olduğu kişilere dikkat etmesi gerekiyor.

Bu olayda da gözüktüğü gibi önemli isimlerin yanına kadar sokulup, onlarla çektirdiği resimleri ve kurdukları samimiyeti gerekçe göstererek iş takipçiliği yapan ve bundan nemalanmaya çalışan çok sayıda art niyetli  adam var piyasada ve özellikle Ankara siyaseti ve bürokrasisinde.

Hatta bu adamlar, işlerini takip etmek amacıyla yüklü miktarda para talep ettikleri adamlara, bir kısmını da o samimi oldukları ve işlerin çözülmesine yardımcı olduklarını iddia ettikleri siyasilere verdiklerine dair cümleler de kurabiliyorlar. Sonuçta bunun teyit edilmesi, mahkemeye düşülmediği sürece de  mümkün değil.

Hamza Dağ’ın "Nasıl o kadar zengin oldu?" sorusuna verdiği "Nüfuzla kazandıysa yargı yolu açık.” Cevabı da böyle bir ihtimalin olduğunu ve bununla ilgili tartışmaların devam edeceğini gösteriyor.

Dememiz o ki, devletin istihbaratı var, polisi var, emniyet kayıtları ve GBT kayıtları var. Bunları da geçtik, partinin merkezinde görev verilen bir personelin davranış ve yaşayış şekli, kimlerle irtibatlı olduğu, bindiği pahalı arabaların kaynağı gibi sorularının cevabına biraz kafa yorulsaydı bugün ne Ak Parti ne de Hamza Dağ, böylesine nahoş bir olayla anılmayacaktı.