Narin davasından sonra gündem Yavaş…

Medya, Narin cinayetinin ardından kendine yeni bir konu daha buldu. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu mu yoksa Yavaş mı olacak?

Narin davasından sonra gündem Yavaş…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkede başka bir sorun kalmamış gibi bu tartışma ile yatıp kalkar olduk.

Konu olayların muhatabı olan Yavaş’a da soruluyor tabi. CHP'den cumhurbaşkanı adayı gösterilmediği takdirde istifa edeceği iddialarına yanıt veren Yavaş, "Herkes her şeyi deneyecek. İçeriden dışarıdan yapacaklar. Siyaseti yapanlar kendince oyun kurabilir ama biz bu oyunlara gelecek halimiz yok. Yerimizdeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey. Hayır. Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi, benim görevim Türkiye'ye örnek olacak en güzel çalışmaları yapmak. Bunlar ülkeyi iyi yönetir dedirtmek. Benim amacım bu. Ki onlar oy versinler" ifadelerine yer verdi.

Zamanı gelince bu meselelerin konuşulacağını belirten Yavaş, "Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz? Bakalım Türkiye ne olacak? Ne krizler yaşayacak? Düzelecek mi? Biz belediye başkanıyız ve belediyeyi idare edeceğiz. Partidekiler de muhalefetlerini yapacaklar, daha iyi önerilerde bulunacaklar. Onların görevi o. Halkın gündemini, sıkıntılarını kamuoyunun önüne taşıyacaklar. Bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Bunu yapan kötülük yapar ülkeye" şeklinde konuştu.

Doğru yaklaşım da bu zaten. İmamoğlu’nun “ahmak” davasından alacağı cezaya endekslenen bir süreç var CHP’de. Bu süreçte ceza gelirse farklı alana, ceza gelmezse farklı bir vakaya bürünme karakteri taşıyor. Kaldı ki yargının İmamoğlu ile ilgili vereceği karar, hukuki değil siyasi sonuçlar doğuracak yeni bir sürecin de başlangıcı olacak ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.