Mutluluğun Resmi

Deprem sonrası sık sık şehrimize gelen ve sorunlarla birebir ilgilenip çözümünü bizzat takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a tüm yorgunluğunu unutturan bir sahne yaşandı cuma iftarında.

Mutluluğun Resmi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksaray mahallesinde bir TOKİ evine giden ve hane haklının iftar neşesine ve ecrine ortak olan Kurum, o evde hem çocuklar gibi şen, hem de bir yönetici olarak huzurlu ve bahtiyar oldu.

Çocuklar gibi şendi çünkü evin çocuklarıyla oyunlar oynadı, oyuncak araba sürdü, oyuncak da olsa iş makinası kullandı.

Evin büyükleri ile kendi anne-babası ve yakınları gibi samimi, doğal ve hoş bir sohbete koyuldu.

Bir aileyi sıcacık yuvalarına, hane-i saadetlerine kavuşturduğu için o kadar mutlu, o kadar neşeliydi ki bu ana ve ortama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dahil olmasını istedi ve kendi telefonundan Erdoğan’ı arayarak ev halkıyla görüştürdü.

Kalpten kalbe, gönülden gönüle içten gelen, yürekten gelen o dualar, o teşekkür duyguları, o minnet ve şükran kelimeleri ve   razı olduklarına dair latif cümleler….

Aylarını Elazığ’da geçirmiş, sık sık Elazığ’a gelmiş, sürecin hızlı ilerlemesi için gayret göstermiş, bu amaçla zaman zaman bakanlık ve yerel bürokratlar ile yüklenici firmalarla uğraşmış bir bakanın 15 aylık yorgunluğunun yerini mutluluğa terk ettiği bir  iftar oldu o iftar.

Bakan Kurum’un o hanedeki resimleri, bizlerin kelimelerle ifade etmeye çalıştığımız ve fakat aciz kaldığımız duyguların gerçek anlamda tam da resmidir ve belgesidir.
Mutlu olmanın yolu mutlu etmekten geçiyorsa, Bakan Kurum 21 bin ailenin mutluluğuyla bu anlamda ülkenin en mutlu insanıdır ve bakanıdır. 

Halkın sorunlarına duyarlılık, gece gündüz fedakârlık, zora rağmen kısa sürede tamamlanan konutlar ve sonunda elfü elfi mutluluklar… Daim olsun…