Müspet Muhalefet, Erdemli Siyaset

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un çok farklı bir siyaset tarzı benimsediğini, muhalefette bir milletvekili olmasına rağmen Cumhuriyetin kurucu iradesini temsil eden bir aileden geldiği için devletin güvenliği, terörle mücadele gibi konuların kırmızı çizgisi olduğunu bu köşelerden yıllardan beri yazıyoruz.

Müspet Muhalefet, Erdemli Siyaset
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Erol’un bu milli duruşu yanında hizmet konusunda da herhangi bir önyargı, kompleks ve kıskançlığına düşmeden hükümet ya da farklı kurumlar tarafından yapılan doğru ve güzel hizmetleri takdir, bunu yapan siyasi ve bürokratlara da teşekkür gibi bir erdemli ve özgüven sahibi bir siyaset tarzı var.

Bunun son örneğini de Malatya yolu Harput Yerleşkesinde yeni yapılacak 800 yataklı Üniversite Hastanesi’nin görsellerini kamuoyu ile paylaşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın paylaşımına kayıtsız kalmayıp teşekkür etmesiyle ortaya koyarak gösterdi.

Şehrin kalkınması adına yapılan tüm güzel işlerin destekçisi olduklarının belirten Erol, ‘’Şehrimizin kalkınması adına yapılan tüm güzel işlerin destekçisiyiz. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ın yoğun çalışmaları neticesinde 3 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 800 yataklı yeni üniversite hastanesini ilimize kazandırılacak. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İşte Erol’u diğer muhalefet milletvekillerinden ayıran en önemli özelliği bu. Yapılmayanları takip edip yapılması yönünde kendisinin de birlikte hareket etmeye hazır olduğunu ifade etmekle birlikte, kendisi dışında yapılan hizmetleri de takdir ve teşekkür ediyor.

Bir ana muhalefet hatta son yapılan anketlerde birinci parti konumuna yükselen bir partinin milletvekili olarak  Elazığ’ın olumsuzluklarını başta TBMM olmak  üzere birçok mecrada dile getirmekle birlikte yapılan güzel işleri de takdir ediyor ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere buna sebep olan ve katkı sunanları  kamuoyunda yüceltiyorsa bunun adı sorumlu ve erdemli siyaset yanında ciddi devlet adamlığıdır.

Milletvekili Gürsel Erol, bu duruşu ve tavrıyla sadece CHP’ye değil Türk siyasetine de yeni bir bakış açısı ve seviye getirmiştir.

Bunların neler olduğunu sonraki yazımıza bırakıp, hakkı teslim edip doğru hizmetler konusunda yetkililere teşekkür eden milletvekili Erol’a bizler de teşekkür ediyoruz.