Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kenan Peker Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kenan Peker Atandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar ile bazı üniversitelere yeni rektörler atandı.

Yayımlanann karara göre; Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kenan Peker atandı.

Peker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle Munzur Üniversitesi’ne (Tunceli ) Rektör olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum. Bu konuda bana destek veren tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Yeni görevimizin “Türkiye Yüzyılında” ülkemiz, milletimiz ve gönül coğrafyamız adına hayırlılara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. KENAN PEKER KİMDİR?

Prof. Dr. Kenan PEKER Elazığ'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Tarım İşletmeciliği ABD'da lisansüstü eğitimini tamamladı. Amerika'nın Ohio State Üniversitesi'nde Tarım, Çevre ve Kalkınma Ekonomileri Bölümünde 2002-2004 yıllarında Agribusiness Management, Kooperatifçilik ve Site-Specific Management alanlarında Visiting Scholar olarak doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 1997 Dr. Öğretim Üyesi, 2006'da Doçent ve 2011'de Profesör oldu. Müdürlük, Dekanlık, TOBB Akademik Danışmanlığı, STK Dönem Başkanlığı, Özel Sektör Danışmanlığı gibi görevlerde bulundu. Ar-Ge Proje İş Geliştirme konularında uluslararası projeler yürüttü. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. Illonois, Kyoto, Florida, Wageningen, Faisalabad, North Dakota State, Nevada, Michigan State, Purdue Üniversitesi Krannet School of Management gibi üniversiteler ile ICARDA ve FAO işbirliğinde çalıştı