Müjde Bekliyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta torba kanun teklifi için mesai yaparak 4'üncü Yasama Yılı'nı tamamlayıp, 1 Ekim'e kadar tatile girmeye hazırlanıyor.

Müjde Bekliyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı.

Komisyonda, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin ve 45 milletvekilinin imzasını taşıyan, kamuoyunda 'torba kanun' olarak bilinen 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülecek.

Teklifle, 2020 yılında meydana gelen depremlerde, binaları zarar gören vatandaşlar için devletin konut kredisi açma ve bina yaptırma yükümlülükleriyle ilgili yapılacak iş ve işlemlerde olası mağduriyetlerin giderilerek hak kayıplarının söz konusu olmaması, afetzedelere eşit ölçüde yardım eli uzatılabilmesi ve uygulama birliği sağlanması amaçlanıyor.

Bu teklif Elazığ ve özellikle Abdullahpaşa Mahallesi için önemli. Bu sorun, bugünkü manşetimizin de konusuydu ve Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, bu çalışmanın ipuçlarını bizzat mahalle halkına vermişti.

Meclisin alacağı kararla Abdullahpaşa mahallesi Batı Sitesi mağdurlarına hem ciddi bir destek hem de işlerin kolaylaştırılması noktasında önemli müjdeler çıkması bekleniyor.

Meclisin onayından sonra bu müjdelerin ve tanınan yeni hakların ne olduğunu daha net olarak göreceğiz.