Muhteşem Hizmet!

Öncelikle bu yazıya konu ve özne olan kim, hangi siyasi, hangi STK olursa olsun, yazının muhatabı olacağını peşinen söyleyerek söze başlayalım. Yani kısaca söylemek istiyoruz ki bu konuda öz kardeşimiz bile başrolde olsaydı aynı eleştirilerin muhatabı olurdu. Dolayısıyla burada özel bir maksat ve art niyet olmadığının bilinmesini hassaten rica ediyoruz.

Muhteşem Hizmet!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haberlerden öğrendiğimize göre; Elazığ AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı geçtiğimiz günlerde THY Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat'ı ziyaret etmiş ve "THY Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Bolat'a gerçekleştirdiğimiz ziyarette aziz şehrimiz Elazığ'ımız ile ilgili konuları değerlendirdik. Ağustos ayında gerçekleşecek olan THY Strateji Toplantısı'nın Elazığ'da yapılmasını planladık. THY Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Bolat'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." demişti.

Milletvekili Nazırlı, Elazığ'da gerçekleşecek toplantının takipçisi olup hazırlıklar için İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ ile birlikte THY Genel Müdürlüğünde yetkilerle bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Nazırlı toplantının ardından müjdeyi sosyal medya hesabı üzerinden, "Elazığ muhteşem bir toplantıya hazırlanıyor. Şehrimizde gerçekleşecek olan THY Yönetim Kurulu Toplantısı'nın hazırlıkları için İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Ahmet Demirdağ ile THY Genel Müdürlüğümüzde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bloggerlar, iş insanları ve önemli simaların katılacağı Elazığ programında, basın toplantılarından kültür turlarına kadar çok kapsamlı bir hazırlık yapıyoruz. Her fırsatta şehrimize desteğini gösteren THY Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Bolat ve yönetimine teşekkür ederim." şeklinde duyurdu.

Konuyu anladık. Kuruma hiçbir faydası olmayan, hatta kuruma sadece yönetim kurulu toplantısından toplantısına gidip ciddi huzur hakkı ve maaşlar alan THY Yönetim Kurulunun Ağustos ayı toplantısı ilimizde yapılacakmış. Ve bu şehir için büyük bir müjdeymiş.

Her ne kadar dünya markası olmasına rağmen, yabancı bir çok spor kulüplerine sponsor olup A Milli Kadın Voleybol sporcularını üçüncü sınıf  tarifeyle uçuran THY  yönetiminin  Elazığ’a gelmesi elbette önemlidir. Şehrin tanıtımı açısından da katkısı olabilir. Ancak bir milletvekilinin şehrine getireceği ve bunu bir müjde olarak kamuoyuna duyuracağı hizmet bu mu olmalıydı?

Bir gün toplantı, bir gün de turistik gezi olarak planlanan toplantının şehrin ekonomisine, sanayisine, turizmine nasıl büyük ve önemli katkılar sağlayacağını ve bu toplantının şehirde yapılmasının halkta nasıl bir duygu oluşturacağını hesap etmeden ve hiç kimsenin heyecanlanmayacağını bile bile (bilinmemesi daha kötü) bunu müjde olarak takdim etmek hangi bilinçaltı duygunun dışavurumudur biz anlayamadık. Zaten anlama sorunuyla malul bir yapımız var, bu kez tam abandone olduk.

Yazının girizgâhındaki cümleleri yeniden kurmak istemiyoruz. Gerçekten de bu açıklama kimden gelirse gelsin değerlendirmemiz aynı olurdu.  Hatta farklı kişilerden gelseydi daha ağır olurdu. Malum bu konuda biraz temkinli, dikkatli ve azami özenliyiz.

Bu yorumlarımızda merhum Ahmet Turan Kar’ın deyimiyle asla  “kast-i mahsusa” yoktur. Aslında bu müjdeyi(?) verenle de çok işimiz yoktur. Mesele şehrin ufkunun bu kadar küçülmesi ve bizlerin küçük ve basit şeylerle mutlu olmamız istenen bir anlayışın hükümferma olmasıdır.

Ne yapalım bu müjde karşısında biz de mutlu olmuş gibi yapalım…

Bkz:  Yönetmenliğini Sinan Çetin ve Tahsin Çay'ın yaptığı 2006 yılında yayınlanan “Türkiye'nin Hatıra Defteri” isimli belgeselin “Mutlu Ol! Bu Bir Emirdir” repliği…