Muhtarlardan Yıkım İsyanı

24 Ocak depreminden sonra ağır hasarlı olarak tespit edilen kerpiç evlerin yıkımlarının yapılmamasına tepki gösteren muhtarlar, bu mahallerin bağımlılıkların yerleşkesi haline geldiğini söyleyerek duruma isyan ettiler.

Muhtarlardan Yıkım İsyanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin etkileri devam devam ediyor. Elazığ'da ağır hasarlı olarak tespit edilen binlerce binanın yıkımı yapılırken özellikle ağır hasarlı kerpiç evlerin yıkımının yapılmaması hem tehlike saçıyor hem de asayiş olaylarının yaşanmasına kapı aralıyor.

Duruma tepki gösteren Elazığ Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti. Muhtar Karataş, bu mahallerin bağımlıların meskeni haline geldiğini, özellikle çocuklar için tehlike oluşturduğunu belirterek şunları söyledi: " Tv ekranları mı yanıltıyor, biz mi göremiyoruz? inanın bazen kestiremiyorum... Hatta dönüp dönüp bir türlü yıkılamayan kerpiç binalara bakıyorum... Tehlike saçan, bağımlıların yerleşkesi haline gelmiş, ağır hasarlı kerpiç binalara...  Daha neyi bekliyoruz?  Neden yıkılmıyor? Çökmesi mi gerekiyor?  Şu yıkılan işyerlerini de konuşacak mısınız?  Ne olacak akıbetleri?  Kaç yıl bekleyecekler?  Ya da evleri bir türlü teslim edilemeyen vatandaş daha nekadar bekleyecek?  Çalmadık kapı bırakmadık ama hala bir sonuç yok... Benden uyarması  Ağır hasarlı kerpiç binalar pimi çekilmiş bomba gibi her yönüyle tehlike saçıyor... Allah korusun olumsuz bir durumun hesabını kim verecek?"

Elazığ'daki bazı muhtarlar da Karataş'ın gönderisini paylaşarak tepkilerini duyurmaya çalıştı. 

Muhtarlardan Yıkım İsyanı