Muhtardan ikametgah uyarısı!

Mollakendi Merkez Mahalle Muhtarı Bekir Demirel, ikameti mahallede olan ancak orada yaşamayan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Muhtardan ikametgah uyarısı!

Seçim döneminde ikametlerini ailelerinin ve yakınlarının bulunduğu bölgeye aldıran vatandaşlar, mahalle muhtarlarını zor duruma soktu. Bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmak isteyen Mollakendi Merkez Mahalle Muhtarı Bekir Demirel, cezai yaptırımı olacağı konusunda vatandaşları uyardı.

“HERHANGİ BİR KAYIPLARI OLMADAN İKAMETLERİNİ ŞU AN OTURDUKLARI YERLERE ALSINLAR”

Muhtar Demirel, “İkameti köyde olan vatandaşların çoğu şehirde yaşıyor. Elazığ’da ve çevre illerde deprem bekleniyor, olası bir depremde zarar görmesinler. Kira parası, hak sahipliği konuları onlar için sorun teşkil eder. Ayrıca gelen evrakları kendilerine ulaştıramıyoruz, okul döneminde çocuklarını okullara kaydedemiyorlar. Bunlar seçim döneminden dolayı adreslerini köye almışlardı, herhangi bir kayıpları olmadan ikametlerini şu an oturdukları yerlere alsınlar. Bu durumda sağlık ocağı hizmetinden bile faydalanamazlar. İleride daha büyük zarar görmesinler” dedi.

Muhtardan ikametgah uyarısı!

“CİDDİ BİR CEZAYLA KARŞI KARŞIYA KALIRLAR”

Yanlış ikamet beyanının yasal yaptırımlarından bahseden Demirel: “Yasal olarak da ikametlerini bulundukları yere almak zorundalar, aksi takdirde ciddi bir cezayla karşı karşıya kalırlar” şeklinde konuştu.

“ADRESLERİNİ OTURDUKLARI YERE ALDIRSINLAR VE BİZİ DE ZOR DURUMDA BIRAKMASINLAR”

Elazığ’da ve çevre illerde büyük deprem bekleniyor. Olası bir depremde vatandaşların bulundukları ev hasar alırsa, ikametleri köyde olduğu için herhangi bir haktan faydalanamayacaklarını belirten Muhtar Demirel:

“Çevre illerde deprem bekleniyor, olası bir depremde merkezdeki evleri hasar görürse yaşadıkları ev için hak sahipliğinden faydalanamazlar. Mağdur olmasınlar, adreslerini oturdukları yere aldırsınlar ve bizi de zor durumda bırakmasınlar” dedi.