MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ TANITILDI

Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen Muhtar Bilgi Sistemi tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, İl Mahalli İdareler Müdürü Mukadder Ka

MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ TANITILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen Muhtar Bilgi Sistemi tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, İl Mahdigeri İdareler Müdürü Mukadder Karaaslan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri ile merkez köy ve mahdigere muhtarları katıldı.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez; “Muhtar Bilgi Sistemiyle ulaşılmak istenen amaç muhtarlarımızın taleplerini en hızlı ve en etkin bir şekilde değerlendirerek muhtarlara geri dönüş sağlanmasıdır. Talepleriniz için kurumlara veya kurum amirlerine giderek talep ve isteklerinizi dilekçeyle belirtiyorsunuz. Artık bu sistemle belki de kurumlara hiç gitmeden köy veya mahdigere halkının taleplerini bulunduğunuz yerden doğrudan bizlere veya kurumlara iletebileceksiniz” dedi. Muhtar Bilgi Sisteminin çalışması hakkında da bilgiler veren Vali Yardımcısı Dönmez; “Burada bütün muhtarlarımız için düzenlenmiş kurumsal e-posta adresimiz var. Bu e-posta adresinin şifresini Mahdigeri İdareler Müdürlüğümüzden, ilçelerde Kaymakamlıklardan temin edebileceksiniz. Herhangi bir talebiniz olduğu zaman muhtar.gov.tr adresinden giriş yapılabilecek. Buradan başvuru formunu doldurarak taleplerinizi iletebileceksiniz. Bu talepler İçişleri Bakanlığı Mahdigeri İdareler Genel Müdürlüğü’nce değerlendirilerek konu doğrudan ilgili kuruma aktarılıyor. Daha sonra ilgili kurum tarafından konunun gereği yapıldıktan sonra gerekli yerlere bilgi verilmektedir” dedi.

 Program sonunda ilgili kurum temsilcileri kendi faaliyetleri hakkında sunum yaparak muhtarların sorularına cevap verdiler.