Muhalefeti Bile Yapamıyor

Metropoll tarafından gerçekleştirilen 'En başarılı muhalefet yapan lider' anketinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener H.6 oy oranı ile zirvede yer aldı. Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise 3.6 oy oranı ile listenin ikinci sırasında bulunuyor.

Muhalefeti Bile Yapamıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan ankette, katılımcılara hükümete karşı en başarılı muhalefet yapan parti liderinin kim olduğu soruldu. Seçmenler, yüzde 48.6 ile en çok İYİ Parti lideri Meral Akşener'in muhalefet tarzını başarılı buldu. Akşener'in ardından muhalefeti en çok beğenilen lider ise yüzde 33.6 ile ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Aslında bu anket, ülkede iktidar sorunundan çok muhalefet sorunu olduğu tezini doğruluyor. Bu anket en çok kimin işine yarar derseniz tabi ki Muharrem İnce deriz. 

İnce, Kılıçdaroğlu için “girmiş, kaybetmiş, 12 kez seçime girmiş kaybetmiş” sözlerini sıklıkla telaffuz ediyor ve bunu siyasetinin temel çıkış noktası yapıyor.

 Son yapılan anketlerde yüzde 2-3 seviyesinde de olsa ilk kez Memleket Hareketi’nin grafiklerde yerini almasının ardından bu anket Muharrem İnce’ye ilaç gibi gelmiştir.

Bu anketin yaramadığı parti ise Ak Parti’dir. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Kılıçdaroğlu gibi bugün dediğini yarın inkar eden, milli meselelerde yaya kalan ve HDP’ye terör örgütü diyemeyen bir muhalefet lideri zor bulur. Dolayısıyla Ak Parti Kılıçdaroğlu’nun ve onun muhalefet tarzının kıymetini bilsin.

Ancak Ak Parti bu anketten bir ders daha çıkarsın  ki Akşener’in siyaset dili, esprili yaklaşımları ve gençlere yönelik mesajları karşılık buluyor. Siyasette yeni yüz kadar yeni söylem de geçer akçe. Yeni şeyler söyleyemeyen siyaset sürekli geriler ve bu boşluğu yeniler doldurur.