Muhalefet Şart

İlimiz Maden ilçesinde bulunan zengin maden rezervlerinin işletilmesi gündemi TBMM'ye taşındı.

Muhalefet Şart

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol TBMM’de gündem dışı söz alarak Maden’deki rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili Elazığ’da yoğun bir siyasi birlikteliğin oluştuğunun altını çizen Milletvekili Erol, yapılan idari şartname ile ihaleyi kimin alacağının belli olduğunu söyledi.

Şuana kadar Maden bölgesinde yüzde 100 alanlık bölgenin, yüzde 30’unda sondaj çalışması yapıldığını, yüzde 70’inde hala sondaj çalışması yapılmadan yüzde 30’luk bölümden çıkan madenin parasal değerinin 15 milyar dolar olduğunu ifade eden Erol, bu alandaki madenlerin yüzde yüzünün değerlendirilmesiyle 30 milyar doların üzerinde rezervinin olduğunu dile getirdi.

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un söz konusu maden yatakları üzerindeki tartışma, endişe ve adres teslim ihale şartnamesini gündeme getirmesi önemli. 

Bugüne kadar kendi ilimizdeki siyasi ve ticari aktörler ile STK yetkililerinin konuşup üzerinde tartıştığı konudan artık hem TBMM’nin hem ilgili bakanın hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de tüm ülkemiz halkının haberi oldu. 

Konu artık sadece ilimizin değil, tüm ülkenin takip ettiği ve sonucunu merak ettiği hayati bir konu haline geldi.

Biz hep demiyor  muyuz  evde bile muhalefet şart ve gerekli diye…

Bizlerin sesimizi ulaştırmak istediğimiz ama başaramadığımız mevki ve makamlara sesimizi ulaştıran bir CHP milletvekilinin   olması şehir adına bir şans ve kazanımı  bir kez daha görmüş olduk.