Muhalefet Gerekliymiş Vesselam..

Her şehirden muhalefet partilerine mensup milletvekillerinin olmasının her zaman avantaj sağladığını sıklıkla ifade ediyoruz.

Muhalefet Gerekliymiş Vesselam..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin tek muhalefet milletvekili olan CHP’li Gürsel Erol’un da muhalefetin hakkını verdiğini de kamuoyu ifade ediyor.

Erol, TBMM’de kurulan deprem komisyonunda Elazığ’dan bir milletvekili olması gerektiğini ve bu komisyonun mutlaka Elâzığ’da da incelemeler yapması gerektiğini ifade etmişti.

CHP’li Erol’un birinci talebi kabul görmedi ama komisyonun Elazığ’a inceleme yapması kararı karşılık buldu.

Deprem riskinin araştırılarak deprem yönetiminde alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun  Elazığ’a geleceği haberini duyuran AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan “Meclis Araştırma Komisyonu”nu milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Elazığ’a davet ettik. Komisyon üyeleri “10 Mart Çarşamba Günü” Elazığ’da olacak. Komisyonun çalışmaları üç gün sürecek. Hayırlara vesile olsun” dedi. 

Komisyon’un AFAD Müdürlüklerini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerini, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında brifing alacağını ifade eden Bulut, şunları söyledi:“Belediye Başkanlığımız komisyon üyelerine deprem sürecinde depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirecek. AFAD birimlerini ziyaret ederek lojistik ve depo yerleşkelerinde incelemelerde bulunacak. Sürsürü, Mustafapaşa, Rüstempaşa, Yemişlik, Bızmişen, Abdullahpaşa mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyecek.  Konteyner kentlerde geçici barınan depremzedeler ziyaret edilecek.  Hak sahiplerine teslim edilen ve inşası devam eden konut alanlarında, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılan alanlarda, rezerv alanlarında, köy konutlarının yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunacak.  Komisyonun çalışmaları depremde yakınlarını kaybeden hemşerilerimize başsağlığı ziyareti ile tamamlanacak.”

Geç de olsa güzel ve önemli bir çalışma. Bunun gerçekleşmesini sağlayan milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. 

Ancak bu ziyaretin şehre olumlu yansıması için bazı alışkanlıklarımızdan uzak durmamız gerekir diye düşünüyoruz.  Umarız ziyaret edilen her bir kurum, bakanlara yaptıkları gibi sorunların üzerini örtme ve sorun yokmuş gibi davranma alışkanlığını bu ziyarette yapmazlar. Ve umarız ilimiz siyasileri, kurumlara “çok sorun iletmeyin” gibi bir telkinde bulunmazlar. Ve yine umarız ki sahadaki görüşme yapılacak şahıs ve depremzedeleri önceden ve özellikle belirlenen kişilerden oluşmaz.

Tüm bunlar uygulanmazsa komisyonun şehrimize gelme amacı ve hedefi sakıt olur. Tüm sorunlar yine tüm çıplaklığı ile dile getirilmeli ki komisyonun hazırlayacağı ve ilgili bakanlıklara sunacağı resmi raporun şehre olumlu yansıması olsun. 

Son not: Yapılanlar elbette çok güzel ve takdire şayan. Komisyona yapılan hizmetler elbette anlatılmalı. Ancak yapılanlara ve bunları anlatan video ve görsel materyallere hazırlamaya  ayrılan sürenin üç katı da eksikliklere ayrılmalı.