Muhalefet Gâvurluk mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği üyelerini kabulünde  Türkiye'de maruz kalınan saldırılara değindi ve şöyle dedi: 'Sizler yurt dışında kendiniz, aileniz ülkeniz ve milletiniz adına tarihi bir mücadele sergilerken biz de içeride benzer bir mücadele yürütüyoruz. Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğine sahip olduğu halde gâvurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz' dedi.

Muhalefet Gâvurluk mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan belki de ilk kez muhalefet konusunda bu kadar sert konuştu. Özellikle milli meselelerde, savunma sanayinde, yerli ve milli üretim seferberliğinde ve özellikle mavi vatan, Libya ve Azerbaycan konularında hükümetin yanında yer almasa bile doğruların yanında olmayan muhalefet anlayışı ile Türkiye düşmanı devletlerin söylemi paralellik arz edince bu cümle de anlaşılan kaçınılmaz olmuş.

Benzer bir teşhis ve tespiti, Adnan Menderes’i basit gerekçelerle yargılayan ve idam eden vesayetçi siyaset için Necip Fazıl Kısakürek, “Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır” cümlesi yıllar önce haykırmıştı.

Demek yıllar geçse de zihniyet değişmiyor. Muhalefet etmek, vatanı satmak ve gavurların şarkısına eşlik etmek ve tempo tutmak olmamalıydı bu ülkede. 

Zaten ezelden beri çok düşmanımız, hasmımız ve en ufak bir tökezlememizde tarihte olduğu gibi başımıza leş kargaları gibi üşüşecek karanlık mahfiller çok. Bari milli konularda aynı hedefe yönelelim. Gücümüzü kırmayalım, güç verelim.