Müftülük 'İlim ve Hikmet Dersleri' Başlattı

Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak amacıyla çok sayıda proje yürüten Elazığ İl Müftülüğü, 'İlim ve Hikmet Dersleri' başlattı.

Müftülük 'İlim ve Hikmet Dersleri' Başlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuya ilişkin Elazığ  Müftülüğünden yapılan açıklamada, "Camileri ilim merkezi haline getirmek ve toplumun tüm kesimlerini sahih dini bilgiyle buluşturmak amacıyla İlahiyat, İslami İlimler Fakülteleri ve Eğitim Merkezi Müdürlükleri iş birliğinde “İlim ve Hikmet Dersleri” konulu proje başlatıldığı" bilgisine yer verildi.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Selami Aydın; İl Müftülüğü olarak camileri birer ilim yuvasına dönüştürme gayesiyle ilim ve hikmet derslerini başlattık. " İlk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olan bizlerin ilmi, hikmeti, ahlaki faziletleri öğrendiğimiz ve günde beş vakit müminleri bir araya toplayan camilerimiz; tarih boyunca ibadet mahalli, eğitim merkezi ve hem de bir sosyal buluşma mekânı olarak hizmet etmiştir. Camilerde oluşturduğumuz ders halkalarımızın gittikçe yaygınlaşarak büyüyeceğine inanıyorum" dedi.

Vatandaşları ilim ve hikmet derslerine katılmaya da davet eden Müftü Aydın; "Camileri hayatımızın merkezine alarak çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek hep birlikte ailece camide buluşup kaynaşmalıyız" dedi.

 Ayrıca Müftülük yaptığı açıklamada eğitimlere ilişkin şu bilgileri verdi: "Uygulama kapsamında, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet ERDEM, Prof. Dr. İhsan SOYSALDI, Dr. Nizamettin ÇELİK ve Arş. Gör. Mesut ŞEN Merkez Yeni Camii'nde Öğle Namazından önce; Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretmeni Hasan YILMAZ hocamız da Merkez İzzetpaşa Camiinde Akşam Namazından sonra haftanın belirli günlerinde cami cemaatimizle buluşacaklardır."