MSB açıklaması ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından onlarca teğmen bir araya gelerek 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atmıştı.

MSB açıklaması ne anlama geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnternete düşen görüntüler kamuoyunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken söz konusu teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edildi.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran haberlere Milli Savunma Bakanlığı'ndan ise yanıt gecikmedi.

MSB'nin X hesabından şu açıklama yapıldı; "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Açıklamada geçen “sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir” hükmüne gerekçe olarak “Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır” cümlesi kullanılmış.

Bu açıklama Kara Harp Okulu’ndan yapılsaydı, teğmenlerin mezun olmaları sebebiyle okulla ilgilerinin kalmaması gerekçesi makul ve mazur görülebilirdi.

Ancak açıklama Milli Savunma Bakanlığından yapılmış. Kara Harp Okulundan mezun olan teğmenler, aynı gün Milli Savunma Bakanlığı emrinde muvazzaf asker ve teğmen olarak göreve başlıyorlar. Yani şu an bu teğmenlerden sorumlu olduğu kurum Milli Savunma Bakanlığı.

Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu slogan atan teğmenlerle ilgili Kara Harp Okulu’nu olaydan vareste tutma gerekçesine sığınarak kendi görevini kulak ardı etmekle birlikte ret ve inkâr etmiş gibi görünüyor.

Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki Milli Savunma Bakanlığını bile bu teğmenler ve bunların temsil eden gücü karşılarına almaktan çekindi. Bakan Yaşar Güler, milli irade yerine askeri vesayet yanında saf tuttu.

Bizler önceleri bu slogan işini çok önemsemedik ama MSB’nin bu açıklamasıyla olaya darbe provası anlamı veren çevrelere de kulak asmak gerektiğini gördük. Ak Parti, teğmenlerle olan sınavı da kaybetti gibi.