Mimarlar Odası Elazığ Şubesi'nden Harput Müjdesi

Mimarlar Odası Elazığ Şubesi, Harput Revize imar planının onaylanması ile beldenin tarihi miras kenti olması yönünde önemli bir adım atılmış olduğunu kaydetti.

 Mimarlar Odası Elazığ Şubesi'nden Harput Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Harput’un revize imar planının onaylanması ile ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Elazığ Şubesi, revize imar planının onaylanması ile Harput’un tarihi miras kenti olması için önemli bir adımın atıldığını kaydetti.

Açıklamada, “Harput Revize imar planının onaylanması ile nihayet Harput’un popüler ve özgün bir tarihi miras kenti olması yönünde önemli bir adım atılmış oldu. Bu gelişmenin Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) birimi öncülüğünde yapılan çalışmaları hızlandıracağı aşikârdır. Harput’un ihtişamlı dönemlerini geri getirmek amacıyla geleneksel Harput evleri, Harput kent silueti, tarihi ve kültürel değerler, bölgeye özgü geleneksel yapı malzemeleri, kentsel tasarım, yaya ve engelli erişim ile ilgili analizler yapılarak somut önerilerle sağlıklı yapılaşmaya katkı sunmak çok önemlidir” denildi.

Akademisyenler ve uzmanlardan oluşan bir ekibin Harput’un sakin şehir olması için araştırmalar yapılıp önerilerde bulunulması, sürdürülebilirlik ve ekolojik potansiyellerinin araştırılmasıyla Harput’un diğer tarihi miras kentlerinden daha özgün bir hale gelebileceği ifade edilen açıklamada, ”Mimarlar Odası Elazığ Şubesi olarak yapılaşma sürecini yakinen takip etmemizin yanında yapılacak çalışmalarda görev almaya hazırız. Unesco Türkiye Dünya Mirası geçici listesinde yer alan binlerce yıldır

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Harput’ u hep birlikte örnek miras kenti yapabiliriz” denildi.