Milyonlarca Sürücüyü İlgilendiriyor

Binlerce sürücüyü ilgilendiren tarih yaklaşıyor. Eski ehliyetini 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeyenlere para cezası uygulanmaya başlanacak.

Milyonlarca Sürücüyü İlgilendiriyor

Birçok sürücüyü ilgilendiren ehliyet yenileme süreci ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı geldi. Ehliyetini 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeyen vatandaşlara para cezası uygulanacak. 

Ehliyetini yenilemeyenler için son tarih yaklaştı
Milyonlarca araç kullanıcısını ilgilendiren haber İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan sürücülerin 31 Aralık 2022 sonuna kadar yeni tip ehliyete geçmeleri konusunda uyarı yapıldı. Ehliyetini yenilemeyenler hakkında ise para cezası uygulanacağı belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, eski ehliyetlerini yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesinde son tarih yaklaşıyor. Sürücüler, 31 Aralık 2022'ye kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak, değerli kağıt bedeli 13 ve vakıf payı bedeli 2 TL olmak üzere toplam 15 TL ödeme yaparak sürücü belgesini tekrardan yenileyebiliyor. Belirtilen süre zarfında sürücü belgelerini yenilemeyenlerin ise ehliyetleri geçersiz olacak. 

Para cezası uygulanacak
Yenilenmemiş sürücü belgeleri ile araç kullanan sürücülere ise kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereği 'Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak' fiilinden idari para cezası uygulanacak. Belirtilen tarih 31 Aralık 2022’den sonra ehliyetini yenilemek isteyenler ise indirimli değiştirme ücretinden yararlanamayacak.