Milliyetçilere birlik çağrısı

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda kişisel hesaplaşmaları bir kenara bırakarak Türk milliyetçilerinin Türk milletine hizmet ve vatanseverlik ülküsü ve sevgisi etrafında birleşme çağrısı yaptı.

Milliyetçilere birlik çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haykır yaptığı paylaşımda “Türk Milliyetçileri siyasi ayrılıklardan kişisel hesaplarından, şahsi menfaatlerinden, siyasi hırslarından, milliyetçiliğin aynı ideal etrafında kolaylıkla birleşebilecek alt fraksiyonlarından uzaklaşarak Türk milletine hizmet ve vatanseverlik ülküsü sevgisi etrafında acil bir şekilde birleşmelidirler. Karşılaşılan sorunlar ve aşılması gereken problemler milliyetçi davanın üstünde oynanmak istenen entrikalardan ziyade bir milletin varlık sebebine yönelmiş tehditlere dönüşmüştür. Sahip olduğumuz kutlu vatanımızın iç ve dış tehditlerin odağında olması normaldir. Fakat bu tehditler karşısında Türk milliyetçilerinin birlikten azade hallerinin geniş zamandaki etkilerinin yıkıcı olacağına şüphe yoktur.  Son zamanlarda Türk milletinin siyasi hakimiyetini tartışma konusu yapma cüreti gösteren, Anayasa'nın ilk 4 maddesini diline dolayan, etnik bölücülüklerine siyasi ve hukuki kılıf uydurmaya çalışan mihraklara karşı Türk milliyetçilerinin birlik olması zaruridir. Türk milletini seven, ülküsünün bilincinde olan her Türk milliyetçisinin azami sorumluluk alması gereken bir dönem yaşanmaktadır. Türklüğün yıkılmaz ve sarsılmaz bir kayası olan Elazığ'da Elazığ Türk Ocağı olarak milli mutabakatın oluşması ve Türk milliyetçilerinin tek vücut olarak her türlü siyasi ve şahsi mülahazalardan azade bir şekilde hareket etmesi için çaba sarf edeceğimizi kamuoyuna bildiririz. "Türk milletini sevmekte birleşenler: Birbirlerini sevmekte birleşmeye de mecburlardır" ifadelerini kullandı.

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır’ın bu açıklamayı yapmasının ve Türk milliyetçilerinin aralarındaki ihtilafları sonlandırıp birlik olmaları çağrısına sebep, elbette sadece anayasanın ilk dört maddesi tartışmaları değil.

Milliyetçi camia, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hareketten ayrılıp BBP’yi kurmasıyla ayrışmaya ve farklı düşünmeye başladı.  Bu iki siyasi parti kendi kulvarlarında hareket ederken ve zaman zaman karşı tarafa sert eleştiriler yaparken bu durum küçük çaplı birkaç olay dışında şiddete dönüşmedi.

Milliyetçi camia İyi Partinin kuruluşu ve eski birçok MHP kurmayının bu partide konuşlanmasıyla bir kez daha bölündü. Milliyetçi camia arasındaki fay hatlarının büyüklüğünü gösteren en önemli olay ise eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in bir suikasta kurban gitmesi oldu.

Bir kısım milliyetçi camia bu cinayetten MHP’yi sorumlu tuttu ve insafsız eleştiriler getirdi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha çok kalplerin kırılmaması adına susması, karşı tarafta bir şeyler saklıyor olarak yorumlandı.

Bu karanlık cinayet etrafında bir kez daha kutuplaşan milliyetçi camiayı, bu kesimde siyasallaşma yerine daha çok fikir, kültür ve eğitim alanında öne çıkan Türk Ocakları, kendinde bir mesuliyet görmesine ve tüm kesimlere birlik ve beraberlik çağrısında bulunmasına sebep oldu.

Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır Hoca’yı biliriz, tanırız ve ülke sevdasına bizzat şahidiz. Milliyetçi camianın daha fazla yıpranmaması adına bu çağrısını da anlamlı ve önemli görüyoruz. Zira biliriz ve inanırız ki bugün hangi partide olursa olsun milliyetçi camia,  bu ülkenin teminatıdır. Ve ne zaman ülke zora düşse bu kesimin fedakârlığı ve gayretiyle ancak bu durumdan kurtulmuştur.

Milliyetçi camia umarız Yavuz Hocanın çağrısına kulak kabartır ve gereğini yapar.