MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA 55 PROJE ÖNERİSİ

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 6-7 Mart 2018 tarihlerinde Elazığ'da yapılacak olan 'İkinci Milli Savunma Sanayi ve Alt Sistemler Teknolojileri Zirvesi' öncesi düzenlediği basın toplantısı ile Milli Savunma Bakanlığı'na daha önce sunulan 55 proje hakkında bilgiler vererek, bu projelerin Elazığ'a kazındırılması için çağrıda bulundu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA 55 PROJE ÖNERİSİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA ÖNEMLİ AVANTAJA SAHİP

Çoban konu hakkında yaptığı değerlendirmede, Elazığ’ın Milli Savunma Bakanlığında tarihte görülmemiş derecede en üst düzeyde temsil edildiğini belirterek, “Sayın Şuay Albay Milli Savunma Bakan Yardımcısı, Bakanlık Müsteşarı ve Genel Müdür ile çok sayıda üst düzey yönetici halen Milli Savunma Bakanlığında görev yapmakta ve Elazığ tarihte hiçbir dönemde bu kadar güçlü bir şekilde bir bakanlıkta yer almamıştır. İlimizin bu avantajı iyi değerlendirmesi ve Milli Savunma Bakanlığının gerek yeniden yapılandırılması gerekse yerli ve milli üretime geçme sürecindeki hedeflerine uygun şekilde yatırım programlarında yer alması sağlanmalıdır” dedi.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİNİ KAÇIRDIK HİÇ DEĞİLSE FAKÜLTELER KURULSUN

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ilk kez kendileri tarafından Milli Savunma Üniversitesi önerisi getirildiğini ancak Elazığ’ın bunu kaçırdığını belirterek, hiç değilse ilimizde ilgili üniversiteye bağlı fakülteler kurulmasını talep etti.

Çoban değerlendirmesinde; “25 Şubat 2016 tarihinde, ‘MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YATIRIM VE PROJE BEKLENTİLERİ – ELAZIĞ DOSYASI’ adlı bir çalışma yapmış ve basın yayın kurumları aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmiştik.Proje Beklentileri Elazığ Dosyasını, Milli Savunma Bakan yardımcısı olan Sayın Şuay Alpay başta olmak üzere, Milli Savunma Bakanı’na, MSB Müsteşarına, Elazığ Milletvekillerine ve Elazığ Proje İzleme ve Takip Merkezine birer nüsha halinde göndermiştik.

Proje Dosyasında 5 ana başlık belirlenmiş ve ayrıntılı bir dosya çalışması yapılmıştı

1. Harput ve Elazığ’ın Milli Savunmada Tarihi Süreci,

2. Harput’un Tarih İçindeki Savunma Güvenlik ve Askeri Yönden Önemi,

3. Neden Elazığ, Neden Harput, Neden Elazığ’a Yatırım Yapılmalı Sorusun İrdelenmesi,

4. Milli Savunma Bakanlığının Kurumsal Yapılanması.

5. Milli Savunma Bakanlığından Yatırım ve Proje Beklentilerimiz.

Milli Savunma Bakanlığının görev ve yetki alanları içinde yapabileceklerini ve ELAZIĞ’a yapılabilecekleri toplam 55 PROJE TALEBİ somutlaştırılarak, Milli Savunma Bakanlığından isteklerimizi ifade etmeye çalışmıştık.

Milli Savunma Bakanlığından Yatırım ve Proje Beklentilerimiz başlığının 13 numaralı Proje yatırım talebinde ise ELAZIĞ’A ASKERİ BİR ÜNİVERSİTE KURULMASINI istemiştik.

Bu talepleri şu şekilde ifade etmiştik;“Milli Savunma Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, TSK, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ile TSK Güçlendirme Vakfının ortaklaşa kuracağı ASKERİ VAKIF ÜNİVERSİTESİ veya HARPUT YAKUP ŞEVKİ PAŞA ASKERİ ÜNİVERSİTESİNİN kurulması,Bu Üniversite; alanında ilk olacağı gibi, Ülkemizin Güvenliği, Geleceği, Eğitimli Askeri Personel İhtiyacını karşılayacak ve ASKERİ ÜNİVERSİTENİN İlimize yapılacak olması ile de ÖLMEZ BİR ESER HALİNE GELECEKTİR.

Bu Üniversite de;

1. Askeri Tıp Fakültesi ve ASKERİ EĞİTİM ve ARAŞTIRMA UYGULAMA HASTANESİ,

2. Askeri Tıp İlimleri Fakültesi (Radyoloji, Biyoloji, Gen, Hemşirelik, Teknisyenlik, Labaratuvar, Onkoloji, Ortopedi, Organ Nakli gibi bölümler)

3. Askeri Mühendislik Fakültesi (Köprü, İnşaat, Yapı, Su, vb)

4. Askeri Makine Fakültesi (Tank, top, Kamyon vb gibi üretime yönelik bölümler )

5. Askeri Elektronik (Bilişim, Yazılım, Megatronik, vb)

6. Askeri İktisadi İdari Bilimler (Askeri Birliklerin ve veya Tesislerin yönetilmesinde ÜST DÜZEY YÖNETİCİ yetiştirecek Bölümler)

7. Askeri Telekomünikasyon ve Haberleşme Bölümü (Telekom, Haberleşme, İstihbarat vb)

8. Hava Bilimleri Fakültesi (Uçak, Helikopter, İnansız Hava Aracı, Uzay vb)

9. Askeri Spor Bilimleri Fakültesi (başta ata sporlarımız olmak üzere, Modern Sporlar ve Spor Fakültesi)

10. Askeri Eğitim Fakültesi (başta pozitif ilimler olmak üzere, tüm bilimler)

11. Askeri Filoloji Fakültesi (İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Arapça, Çince, Rusça, Farsça, Ermenice vb)

12. Askeri Hukuk ve Hukuk Bilimleri Fakültesi,

13. Ve İhtiyaca göre açılacak yeni bölüm ve Fakülteler.”