Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı! Kaç Öğretmen Atanacak?

Bakan Tekin, Başöğretmenlik İçin Başvuran Öğretmen Sayısını ve Öğretmen Atamaları Hakkında Detayları Paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı! Kaç Öğretmen Atanacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber özel yayınında öğretmenlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başöğretmenlik için başvuran öğretmen sayısının 3 bin 921 olduğunu belirten Bakan Tekin, bu sürecin ardından öğretmen atamaları hakkında da bilgiler verdi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun geçtiğimiz yıl yasalaştığını hatırlatan Bakan Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerini iptal etmesi üzerine yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Bakan Tekin, "Şahsen kanunu yeniden gözden geçireceksek AYM'nin kararı ışığında, kamuoyundan ve paydaşlardan gelen önerilerle yeni bir kanun yapabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Başöğretmenlik için başvuran öğretmenlerle ilgili istatistikleri paylaşan Bakan Tekin, "Uzman öğretmenlik için 58 bin 967 öğretmenimiz başvurdu. Başöğretmenlik için ise 3 bin 921 öğretmenimiz başvurdu. Başvurudan sonra sınava girme oranı da yüzde 99,4 oldu. Sonuçlar açıklandı ve bu vesileyle uzman öğretmen ve başöğretmen olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Ara tatillerle ilgili yapılan değerlendirmelere de değinen Bakan Tekin, "Ara tatillerin kaldırılması gündemimizde değil. Ancak ikinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor, çünkü Kurban Bayramı tatiliyle örtüşüyor. Kaldırmadık, o tatil Kurban Bayramı ile birleşmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak Bakan Tekin, 2023 yılı için yapılan atamaların bahar aylarında gerçekleştiğini, eylül başı itibarıyla 45 bin öğretmenin göreve başladığını belirtti. E-KPSS üzerinden yapılan atamalarla birlikte bu sayının 50 bine yaklaştığını ifade etti. Bakan Tekin, "2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanımızla koordineli bir şekilde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz. Belirledikten sonra da bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz. Orada da arkadaşlarımızın hiç endişesi olmasın. Biz kendi ihtiyaçlarımız üzerinden herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanınmaksızın adil, hukuka uygun bir branş dağılımı yapıp arkadaşlarımızla paylaşacağız." dedi.