Milletvekili Prof. Dr. Keleş: 'Tekevler Köyü'ndeki afetzedelerin mağduriyetleri gideriliyor'

Elazığ ilimizin Maden ilçesi Tekevler Köyü'nde yaşanan afetzedelerin mağduriyetleri üzerine basında çıkan haberler sonrasında, Elazığ Milletvekili Erol Keleş, sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Keleş, afetzedelerin yaşadığı sorunların çözümü için gerekli girişimlerin yapıldığını ve incelemelerin hızla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Milletvekili Prof. Dr. Keleş: 'Tekevler Köyü'ndeki afetzedelerin mağduriyetleri gideriliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Keleş, “Geçtiğimiz gün basında çıkan ve Elazığ’ımızın Maden ilçesi Tekevler Köyü'ndeki afetzedelerimizin mağduriyetlerine dair çıkan haberler üzerine, gerekli girişimlerde bulunulmuş ve incelemeler ivedilikle gerçekleştirilmiştir” dedi.

“AFETZEDELERİN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN 34 ADET KONTEYNER TAHSİS EDİLMİŞTİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; “2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremlerden etkilenen Maden ilçesindeki hak sahibi afetzedeler için, kentsel ve kırsal alanlarda konut yapım işlerinin devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda Tekevler Köyü sınırları içine 4 toplu alanda 39 adet tek katlı konut yapılmıştır. Şikâyete konu bölgede ise 24 adet konut bulunmaktadır. 25 Nisan 2024 tarihinde çekilen kura ile sahipleri belirlenen konutların oturuma hazır hale geldikten sonra yerleşime açılması planlanmıştır. Afetzedelere konutların eksikleri giderildikten sonra kendilerine oturma izni verileceği de bildirilmiştir. Bu süreçte afetzedelerim mağdur olmaması için de bahse konu kişilere 34 adet konteyner tahsis edilmiştir” dedi.

ELEKTRİK BÖLGEYE YARIN VERİLECEK

Milletvekili Keleş, “Tekevler Köyü konutlarının yapım ihalesi ve müşavirlik hizmetleri Toplu Konut İdaresi (TOKİ) koordinesinde, yapım işi ise GNR Altyapı Grup İnşaat A.Ş. isimli yüklenici şirketin taahhüdünde yürütülmektedir. Konutların hane içi elektrik testleri yapılmış ve uygunluk almıştır. Ancak toplu konut alanı elektrik iletim hattının eksikleri nedeniyle konutlara henüz elektrik verilmemiştir. Yüklenici firma 20.08.2024 itibariyle eksikleri gidermiş ve elektrik dağıtım şirketinden enerji izni talep etmiştir. 27.08.2024 tarihi itibariyle elektrik verilmesi planlanmaktadır” dedi.

“İÇME SUYU KONUSUNDA DA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMIŞTIR”

Su sorununa da değinen Milletvekili Keleş, Tekevler Köyü’nde yapılan afet konutları için talep edilen ek içme suyu konusunda da gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. İçme suyunun, bahçe sulamasında da kullanılması nedeniyle özellikle yaz aylarında yaşanan sıkıntılar tespit edilmiştir. Bu kapsamda yapılan incelemelerde, mevcut kaynak suyunun yeterli olmadığı ancak yeni bir sondaj açılarak ek su temin edilebileceği belirlenmiştir. Bu konuda da çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Son olarak, Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, afetzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için tüm ilgili kurumların ve yetkililerin süreci titizlikle takip ettiğini ve en kısa sürede sorunların çözüme kavuşacağını söyledi.