Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha

Milletvekili Keleş: 'Hazarbaba Engelsiz Yaşam Merkezi İçin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan Onay Alındı'

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde hayata geçirilecek olan Hazarbaba Engelsiz Yaşam Merkezi projesine ilişkin müjdeli haberi kamuoyuyla paylaştı. Milletvekili Keleş, projenin etüt aşamasının tamamlandığını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın projenin yapım işini başlatmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na sunduğunu belirtti. 

Ardından, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından projenin yapım işinin onaylandığını ve 2024 yılı yatırım programına alındığını belirtti. Milletvekili Keleş, Hazarbaba Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapım işi ihalesinin bu yıl içerisinde Elazığ İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkılacağını ve inşaatın bu yıl içerisinde başlayacağını duyurdu.

Milletvekili Keleş, projeye ilişkin şu sözleri kaydetti: “Engelli bireylerimiz ve aileleri için çok önemli bir hizmeti Elazığ’ımıza kazandırıyoruz. Hazarbaba Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerimizin hem fiziksel hem de sosyal rehabilitasyonuna yönelik hizmetler sunacak ve bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın onayıyla 2024 yılı yatırım programına alınan bu proje, ihale sürecinin ardından hızla hayata geçirilecek.”

Hazarbaba Engelsiz Yaşam Merkezi, toplamda 33 bin 666 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek olup, 14 yaşam alanı ve 1 idari binadan oluşacak. 126 engelli bireyin konforlu bir şekilde yaşayabileceği bu tesislerde, aynı zamanda aile danışmanlık hizmetleri de sunulacak. Bu sayede, engelli bireylerin ailelerine de gerekli psikososyal destek sağlanacak.

Her yaşam alanı, 9 engelli birey kapasiteli tek katlı binalardan oluşacak şekilde tasarlanmıştır. Bu binalarda her odada 3 engelli bireyin konaklayabileceği yaşam alanları, etkinlik salonları, çamaşırhane, yemekhane ve sosyal alanlar yer alacak. Keleş, projeye dair, “Engelli bireylerimize daha kaliteli, modern ve erişilebilir bir yaşam sunmak için bu proje büyük bir titizlikle hazırlandı,” ifadelerini kullandı.

Merkezin Sivrice ilçesi Karaçalı Mahallesi’nde, Hazine’ye ait 145 Ada / 2 Parsel üzerinde inşa edileceğini belirten Keleş, tesisin toplamda 5 bin 768 metrekare kapalı alana ve 27 bin 898 metrekare açık alana sahip olacağını açıkladı. İdari bina ise 1.260 metrekarelik bir alana sahip olacak ve içerisinde müdür odası, bireysel ve grup eğitim odaları, çok amaçlı salonlar, kuaför, sergi alanı ve sağlık birimleri gibi birçok fonksiyonel bölüm barındıracak.

Mevcuttaki merkezin 84 kişilik kapasitede oldupunu, yeni merkez tamamlandığında 126 kişilik kapasitede olacağını vurgulayan Keleş, engelli bireylere daha kapsamlı hizmet sunulacağını belirtti. Ayrıca bu proje kapsamında doktor, sağlık personeli, fizyoterapist, psikolog, sosyal çalışmacı ve öğretmen gibi pek çok alanda istihdam olanağı sağlanacağını ifade etti.

Milletvekili Keleş, merkezin yalnızca engelli bireylere hizmet vermekle kalmayacağını, aynı zamanda ailelere de rehberlik ve destek sunacağını belirterek, “Ailelerimize psikososyal destek, danışmanlık ve eğitim hizmetleri de verilecek. Bu merkez, ailelerimizin yükünü hafifletmek adına önemli bir sosyal hizmet merkezi olacak,” dedi.

Son olarak Keleş, “Elazığ için büyük bir kazanım olacak bu projenin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum,” diyerek projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş ve milletvekilleri olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'ten Elazığ'a bir müjde daha