Milletvekili keleş: 'Yeni tarımsal destekleme modeli çiftçilerimize hayırlı olsun'

AK Parti Elazığı Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Resmi Gazete'de yayımlanan '2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler' kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili keleş: 'Yeni tarımsal destekleme modeli çiftçilerimize hayırlı olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Keleş, tarımsal üretimde önemli yenilikler getiren bu yeni destekleme modelinin çiftçileri planlı üretime yönlendirmeyi amaçladığını ve verimliliği artıracağını belirtti.

Milletvekili Keleş, bu modelle birlikte ilk kez bitkisel üretim desteklerinin üç yıllık bir plan dahilinde açıklandığını vurguladı. Çiftçilerin, hangi ürüne ne kadar destek alacaklarını önceden bilerek üretim planlamalarını daha etkin yapabileceklerini ifade etti. Ayrıca, bu düzenlemeyle birlikte destek ödemelerinin üretim döneminden önce açıklanmasının, çiftçilerin maliyetlerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olacağını belirtti.

ÇİFTÇİLER EKONOMİK OLARAK KORUNACAK

Yeni destekleme modelinin stratejik ürünlere ve su kısıtı olan havzalarda münavebeye uygun üretim yapan çiftçilere ilave destekler sağladığını belirten Keleş, kamu kuruluşları tarafından ıslah edilen milli tohumları kullanan üreticilere de özel teşvikler verileceğini belirtti. Keleş, bu adımların tarımın sürdürülebilirliğini güçlendireceğini ve ülkenin tarımda kendi kendine yeterliliğini artıracağını vurguladı.

Keleş ayrıca, destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidildiğini ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı tüm üreticilerin bu desteklerden faydalanabileceğini ifade etti. Destek tutarlarının her yıl girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre güncelleneceğini ve bu sayede çiftçilerin ekonomik olarak korunacağını belirtti.

Son olarak Keleş, “Bu yeni destekleme modeli çiftçilerimize hayırlı olsun,” diyerek, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti