Milletvekili Erol: Uluova ve Kuzova'da betonlaşmaya karşı acil önlem alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da yıllardır tamamlanamayan sulama projelerine dikkat çekerek, Uluova ve Kuzova bölgelerindeki tarım arazilerinin korunması gerektiğini vurguladı. Erol, bu bölgelerde tarım arazilerinde başlayan yapılaşmanın büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çekerek, betonlaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Milletvekili Erol: Uluova ve Kuzova'da betonlaşmaya karşı acil önlem alınmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürsel Erol, sulama projelerinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için yıllardır bitirilemeyen çalışmaların acilen tamamlanmasının önemine işaret etti. Ancak bu gecikme sürecinde, tarım arazilerinde baş gösteren yapılaşma tehlikesinin ciddi bir risk oluşturduğunu belirten Erol, bu alanlarda herhangi bir yapılaşmanın yapılmaması gerektiğini ifade etti.

YAPILAŞMA, TARIM ARAZİLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Erol, Uluova ve Kuzova bölgelerinde verimli tarım arazilerinin betonlaşma tehdidi altında olduğunu belirterek, “Bu alanlarda başlayan yapılaşma, Elazığ’ın tarımsal üretimi açısından büyük bir tehlike arz ediyor. Tarım arazilerimizin korunması, bugün ve gelecekteki gıda güvenliğimiz için hayati bir meseledir, dünyanın en yüksek gıda enflasyonunun yaşandığı ülkemizde tarım arazilerini gözümüz gibi korumamız gerekmektedir,” dedi.

YETKİLİLERE ACİL ÇAĞRI

Milletvekili Erol, ilgili kurum ve kuruluşlara seslenerek, sulama projelerinin hızla tamamlanması ve bu süreçte tarım arazilerinin betonlaşmadan korunmasına yönelik tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğini belirtti. Erol, "Tarım arazilerimizi korumak, yalnızca Elazığ’ın değil, ülke genelinde tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından da kritik öneme sahiptir," ifadelerini kullandı.