Milletvekili Erol 'Tunceli, Terör Kenti Değildir, Özgürlükler ve Cumhuriyet Kentidir'

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un 7 yıl önce düzenenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde terör örgütüne meydan okuduğu konuşması ortaya çıktı. 

Milletvekili Erol 'Tunceli, Terör Kenti Değildir, Özgürlükler ve Cumhuriyet Kentidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Milletvekili olduğu ve 7 yıl önce düzenenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir festivalinde terör örgütü PKK’lı teröristlerce kaçırıldıktan sonra katledilen 23 yaşındaki Necmettin öğretmenin şehit edilmesine sessiz kalmayarak meydan okuğu konuşma ortaya çıktı. Erol,"Ben bu ilin milletvekiliyim. Bedel ödeteceklerse buradan meydan okuyorum, bana ödetin. Öğretmenlerimize, insanlarımıza değil" dedi

Öğretmenlik mesleğinin  Tunceli için kutsal bir meslek olduğunu  belirten Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Erol'Tarihimzin, doğamızın, geleneklerimizin, kültürümüzün ve inançlarımızın toprağı.Bu topraklara sığınan hiçbir insan tarih boyunca katedilmemiştir.Necmettinizim kanı terör örgütlerince akıtıldı. Bu bizim kültürümüze sıkılan bir kurşun, bu bizim inançlarımıza sıkılan bir kurşundur. Bu Ana Fatmanın, Düzgün Babanın, Munzur Babanın inançlarına sıkılan bir kurşundur.Bu kent, bir terör kenti değildir.Tunceli özgürlükler şehri ve cumhuriyet kentidir.Bizim davamız Mustafa Kemal'in inançları, cumhuriyetin temel değerleridir. Bunları bilmeyenlere artık boyun eğmeyeceğiz. Bedele ödeteceklerse buradan meydan okuyorum öğretmenlerimize, insanlarımıza değil. Bir inşaat işçisi yememiş, içmemiş evladını büyütmüş ve bu evladını öğretmen yapmış. Öğretmenlik Tunceli için kutsal bir meslektir. Çünkü; biz bana nir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen Hazreti Ali'ye inanmış bir toplumuz. Nasıl hazreti Ali'nin nile köle olacağı bir insanı katledersiniz ? Biz tarih boyunca demokrasi, özgürlük, insan hakları demişiz. Biz yaradanı sevmisiz yaradandan dolayı. Can bizim için kutsaldır. Canlara kırılmasını istemiyoruz. Ülkemizde barış, demokrasi, hak ve hukuk istiyoruz" diye konuştu.