Milletvekili Erol, İnsan Kaçakçılığını Meclise Taşıdı

Malatya'da Başlayan ve Elazığ'a Kadar Sıçrayan Eğitim Adı Altında Yurt Dışına İnsan Kaçırılması Yönündeki İddiaları CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Meclise Taşıdı.

Milletvekili Erol, İnsan Kaçakçılığını Meclise Taşıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Almanya’ya gidenlerin Türkiye’ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan “insan kaçakçılığı” iddiasını TBMM'de yaptığı konuşmada gündeme getirdi.

Erol, aralarında Elâzığ’daki bazı belediyelerinde bulunduğu ve İçişleri bakanlığı müfettişlerinin başlattığı soruşturmanın hukuka dayalı, siyasi ayrım yapmadan çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Erol; “Elazığ’da insan ticareti ile ilgili, belediyelerin gri pasaport düzenlemesi ile ilgili 3 tane belediyemizin adı geçti. Hiçbirini kamuoyunda kalkıp tartışmadım ve sorgulamadım yalnızca devlet geleneklerine uygun bir siyasetçinin yapması gerektiği gibi İçişlerine bir yazı yazdım. Soruşturmanın başlatılması, bunun siyasi muhatabının ben olmadığımı ama İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmasının takipçisinin ben olduğumu ama sonuç olarak bunun siyasi muhatabının AK Parti’nin Elazığ Milletvekilleri olduğunu açıkladım. Bugün itibarıyla Elazığ’a İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri geldi. Müfettişlerden beklentimiz gerçekten hukuka dayalı, siyasi bir ayrım yapmaksızın insan ticaretinin boyutunun her yönüyle araştırılarak kime uzanırsa uzansın sonuna kadar üstüne gidilmesi beklentimizi ifade ediyorum.”dedi.