Milletvekili Erol, Elazığ'ın sorunlarını anlatmaya devam ediyor

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentin sorunlarını ve taleplerini her fırsatta ve ortamda dile getirmeyi sürdürüyor. Son olarak deprem sonrası yaşanan sorunları İçişleri Bakanlığı bütçe toplantısında dile getiren Milletvekili Erol, bu kez de Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe toplantısında Elazığspor'un sorunlarını aktardı.

Milletvekili Erol, Elazığ'ın sorunlarını anlatmaya devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

lazığ’ın bir çıkmazı olduğunu aktaran Erol, “, 2020 yılında bir deprem yaşadık, bu depremden dolayı oradaki günlük yaşam akışında, gençlerin aktivitelerinde inanılmaz kırgınlıklar yaşandı, inanılmaz şekilde umutsuzluklar yaşandı. Şimdi, orada insanların beklentileri ve talepleri her ilçede bir spor kompleksinin yapılması.
Elazığlılar’ın ilgi gösterdiği, yıllardan beri sahip çıktığı Elâzığ için bir marka değeri olan ama ekonomik sorunlardan dolayı, sahipsizlikten dolayı küme düşen Elâzığspor. Özellikle Elâzığspor'a da destek çıkmanızı ki bununla ilgili Sayın Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde Elazığ'da söz vermişti, Elazığspor'a destek çıkılmasıyla ilgili ama sonraki süreçte değişen sistemden dolayı kamuda görev almayınca bu söz de yerine getirilmedi. Biz Spor Toto Başkanlığımızın ve bakanlığın Elâzığspor'a da destek vermesini  istiyorum,” dedi. 

“KADIN BASKETBOL VE HENTBOL TAKIMLARINA DESTEK” 
Elazığ’ın sorunlarını anlatmayı sürdüren Erol, “Elâzığ için son derece önemli bir konuyu daha belirtmek isterim. Elâzığ'da 2 tane kadın basketbol takımımız var.  
Yani bu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Anadolu kentlerinde kadın basketbol takımlarının bu seviyede bir ligde olması son derece önemli. Bunlardan birincisi, Süper Lig'de ve Avrupa liglerinde, şampiyonlar liginde oynadılar. Elazığ İl Özel İdaresi Basketbol Takımı; birisi de birinci ligde. Aynı zamanda, kadın hentbol takımı da var. Bu takımların Elâzığ'da desteklenmesiyle ilgili taleplerimiz var. Yani bu bölgelerde kadınların spora dâhil edilmesi, kadınların spora ilgi duyması son derece önemli ama doğal olarak, ekonomik sorunlardan dolayı çoğu zaman gittikleri yerde uygun şartlarda barınma, ulaşım sorunlarıyla ilgili bile sıkıntı yaşar hâle geldiler” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ'DA 2 YURDUN PLANLANMASIYLA İLGİLİ DE SÜRECİN ŞİMDİDEN BAŞLATILMASIYLA İLGİLİ TALEBİM VAR”
Elâzığ’ın yurt konusunda çok kötü durumda olmadığını belirten Erol, “Özellikle, Fırat Üniversitesinin köklü bir üniversite olmasından kaynaklı kendi içerisinde, bünyesinde de yurtların olmasından dolayı yurt sorunu çok yoğun yaşanmadı. Ama ileriye yönelik Fırat Üniversitesinin öğrenci kapasitesinin artmasına yönelik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün 2 tane yurt yapımıyla ilgili teklifi var. Bu kısa vadeli değil, öncelikli olarak arkadaşlarımızın talep ettikleri illere öncelik verilmeli ama uzun vadede Elâzığ'da 2 yurdun planlanmasıyla ilgili de sürecin şimdiden başlatılmasıyla ilgili talebim var, bu talepleri bakanlığınız bürokrasisi ve şahsınıza iletiyorum. Yine, sözümün başında söylediğim gibi, konuşmamın başında söylediğim gibi, 2022 bütçenizin hayırlı olmasını diliyorum, ekibinize ve kadronuza başarılar dilerim” diye kaydetti.