Milletvekili Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Milletvekili Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminde en büyük hasarı alan Abdullahpaşa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi. Konuyu Meclise taşıyacağını belirten Milletvekili Erol, Malatya Yolu'nun alt tarafında imar revizyonunda 8 ila 12 kat yoğunluğu verilirken, kentsel dönüşüm alanı içerisine giren bölgelere 5 kat verilmesinin sorunlara yol açtığını kaydetti. 

"CİDDİ SORUNLAR VAR"
Kentsel dönüşüm alanları ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Milletvekili Erol, "Abdullahpaşa Mahallesi'nde Batı Sitesi denilen alanda ve konutlar da depremden sonra yaşanan süreçte siyasetçiler, bürokratlar ve bakan tarafından defalarca çözümüne yönelik değişik alternatifler vaatler bulunduğu halde çözülemeyen sorunlar ile ilgili buradayız hemşehrilerimizi ve vatandaşlarımızı dinledik. Tabi Elazığ’da hem deprem konutlarının yapılması ile ilgili hem de depremden kaynaklı kentsel dönüşüm alanları ile ilgili ciddi sorunlar var. Burada vatandaşlarımızın kendilerine son derece haklı oldukları talepleri gündeme getiriyorlar” dedi.

"5 KAT YÜKSEKLİK VERİLMESİ MAĞDURİYETLERİ BÜYÜTÜYOR"
Malatya Caddesi'nde 8-12 katlı binaların bulunduğunu ancak 'Batı Sitesi' denilen alanda 5 kat verilmesinin sorunları büyüttüğünü belirten Milletvekili Erol şunları kaydetti: “Malatya Caddesi'nin alt tarafında imar revizyonunda 8 ila 12 kat yoğunluğu verilirken bu bölgede 5 kat yükseklik verilmesi vatandaşların mağduriyetlerinin büyümesine neden olmuş  ki bunların bir çoğu geçmişte yıkılan evleri ile ilgili kredi kullanmışlar. Şu anda iki kredi kullanma riskli ile karşı karşıyalar. Bir taraftan yıkılan eski evlerinin kredilerini verecekler bir taraftan da yapılan yeni eve kredi verecekler bu bölgede oturan vatandaşlarımızın ekonomik durumları belli ve genelde emekli insanlarımız, gelir seviyesi düşük insanlarımızın oturduğu bir bölge. Aylık 2 bin lira, 3 bin lira geliri olan insanların oturduğu bölgede  kentsel dönüşüm kredisinden yararlandıkları zaman maaşları tek başına kentsel dönüşüm kredisini de ödemeye yetmiyor. Bu konuyu biz defalarca gündeme getirdik ama sonuç olarak bir çözüm bulamadık.”

SORUNLAR TBMM'YE TAŞINACAK
Kentsel Dönüşüm mağdurlarının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getireceğini söyleyen Milletvekili Gürsel Erol açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Ekim ayında Meclisin ikinci yasama yılının başlaması ile birlikte 2022 bütçesi mecliste görüşülmeye başlanacak. 2022 bütçesi görüşülürken her bakanlığın bütçesi plan bütçe toplantılarına gelecek. Bizde bu soruyu hem İçişleri Bakanlığı’nın bütçesin de hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesinde gündeme getirerek Kentsel Dönüşüm bölgesi ilan edilen Elazığ’ın tüm bölgelerinde iki öneri sunacağız. Bu önerilerden bir tanesi; Kat yüksekliğinin artırılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi, ikincisi ise; Eğer kat yüksekliğini artıramıyorsunuz, artırmak istemiyorsanız o zaman diyeceğiz ki deprem konutlarına verdiğiniz 20 yıl faizsiz krediyi kentsel dönüşümlerde de uygulayın çünkü kentsel dönüşüm uygulanması veya kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi vatandaşın kendi talebi üzerine ilan edilen bir şey değil bu tam tersine devletin aldığı bir tedbir, nasıl bir bina depremden yıpranmışsa ve yıkılma kararı verilmişse ona deprem kreşi veriliyorsa bu kentsel dönüşüm ile ilgili de binaların sağlıksız olması, hasarlı olmasından kaynaklı yıkım kararı verilmişse dönüşümü şart tutunca bunu yapan da yine aynı devlet, devlet kendi aldığı kararlardan sorumlu olmalı bunun ekonomik külfetini vatandaşa yüklemeden ortak noktada buluşarak sorun çözülmeli, bunları mecliste gündeme getireceğiz, çözülmemesi halinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 Milletvekili ile Elazığ’a geleceğiz ve hala depremden kaynaklı sorunları gündeme getireceğiz.”
 

Milletvekili Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi
Milletvekili Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi
Milletvekili Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi
Milletvekili Erol, Abdullahpaşa Mahallesi'nde sorunları dinledi