Milletvekili Bulut: 'Tarım İl Müdürlüğü mevcut yerinde yapılmalı'

Ömer Enes YILAR/Ak Parti MKYK Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve  Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'da uzun yıllardır tüm siyasilerin ve yerel yöneticilerin üzerinde yoğunlaştığı konulardan birisi Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan resmi kurumların şehir dışına taşınması konusu olduğunu, O yüzden kendi düşüncelerinin Tarım İl Müdürlüğü'nün  mevcut olan yerinde yapılması yönünde olduğunu ifade etti.

Milletvekili Bulut: 'Tarım İl Müdürlüğü mevcut yerinde  yapılmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti MKYK üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve  Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti.

Elazığ Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz sahibi Ahmet Toprak’ı ziyaret eden Milletvekili Bulut, gündem ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Bulut, “Elazığ’da uzun yıllardır tüm siyasilerin ve yerel yöneticilerin üzerinde yoğunlaştığı konulardan birisi Zübeyde Hanım Caddesi’nde bulunan resmi kurumların şehir dışında taşınması konusudur. Bizler de geldiğimiz günden itibaren bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bizden önceki dönemde de çalışmalar oldu ama bir sonuç alınamadı. Şuan ilk defa mesafe kat ettik” dedi.

KARAYOLLARI İLE ANLAŞMA TAMAM, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÖN ANLAŞMA SAĞLADIK
Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün şehir dışına taşınması konusunda hiçbir sıkıntının kalmadığını ifade eden Metin Bulut: “İnşallah Karayollarını taşıyacağız. Ondan sonra Orman Bölge Müdürlüğünü taşımayı düşünüyoruz. Ön bir anlaşma sağlandı ama anlaşma bitmeyinceye kadar çokta bir şey yapmak istemiyoruz. Ama şunu söyleyebilirim Karayolları ile hiçbir sıkıntı kalmayacak şekilde anlaşma sağlandı” dedi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ MEVCUT YERİNDE YAPILMALI
Son dönemde ise kamuoyunu oldukça meşgul eden konu Tarım İl Müdürlüğü’nün yeni yapacağı hizmet binasının mevcut yerinde mi yoksa şuan Viroloji dediğimiz arka kısımda mı tartışmasında kendi görüşlerinin Tarım İl Müdürlüğü’nün mevut yerinde yapılmasının daha uygun olacağını ifade eden Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, “Burada vatandaşın bir hassasiyeti oluştu. Yani bir yandan kamu kuruluşlarını şehir dışına taşırken, bir yandan yeni bir kamu kuruluşunu inşa etmek çok anlamlı olmaz diye düşünüyorum. Bence uygun olan yine eski yerinde yapılmasıdır. Eski yerinde yapılmasından vazgeçilmesinin temel sebebi, zemin sıvılaşmasının fazla olmasıydı. Ama olsun maliyet fazla çıkar ama şehir nefes almış olur” dedi.

SON KARAR İLİN SİYASİLERİ VE YEREL YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN ALINACAK
Milletvekili Metin Bulut,“ O yüzden bizimde bu konudaki kanaatim, mevcut olan yerinde yapılmasıdır. Bu konuyla alakalı olarak çok büyük bir sıkıntının çıkacağını düşünmüyorum. Netice de nihai karar şehrin siyasileri ve yerel yöneticileri tarafından alınacaktır” dedi.

HAZİRAN AYINDA BÜTÜN KONUTLARIMIZI TESLİM ETMEYİ HEDEFLİYORUZ
Elazığ’da TOKİ Konutlarının hızla yapıldığını ifade eden Milletvekili Bulut, “Deprem konutlarımız yapılıyor ve bitme aşamasına geldi. Bu hafta içi de Bizmişen’de teslim edilecek. Bittikçe teslim etmeye çalışıyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki yıl ortasında hemen hemen bütün konutlarımızı teslim edeceğiz. Orta hasarla alakalı, şunu ifade edeyim ikinci deprem Orta hasarlı binaları tetikledi. Böyle olunca yeniden bir imkân doğdu. Orta hasarlı binalara yeniden ekipler gitti. İnceleme yaptılar. Bunun sonunca bir takım orta hasarlı binalar, ağır hasara dönüştüğüne dair yeni bir güncelleme yapıldı. Şuan da orta hasarlı bina sahiplerinin beklentisi, orta hasarlı kavramının ortadan kaldırılması ama şuan da mümkün değil. Bizim de talebimiz bunun ortası olmasın, ya hafif ya da ağır hasar olsun yönündeydi.” dedi.