Milletvekili Balık: 'Basın, Haber Alma Özgürlüğünün En Etkili Aracıdır'

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Balık: 'Basın, Haber Alma Özgürlüğünün En Etkili Aracıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Balık mesajında: “Demokrasimizin temel taşlarından olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya etkinlik alanını genişletmiş, tarafsız habercilik anlayışını daha önemli hale getirmiştir.

Çeşitli görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde süzgeçten geçirerek, özgürlüğünün getirdiği hak ve sorumlulukların ve etik kuralların bilincinde hareket edip, kamuoyuna bilgi sunan basın, toplumun bilinçlenmesinde, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde, birlik ve beraberliğin sağlanmasında da önemli rol oynamaktadır.

Vatandaşlarımızın, gözü, kulağı ve sesi olarak Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve ilerlemesinde büyük katkısı bulunan bağımsız ve özgür bir basın, ülkemizin bağımsızlığı ve toplumumuzun özgürleşmesinin de güvencesi olmuştur.

Ulusal basınımızın yanı sıra, yereldeki talepleri ve düşünceleri aktaran yerel basınımızın da gücü ve desteği hiç şüphesiz ki önem arz etmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakar bir mesleği icra eden Elazığ’ımızın yerel basın mensupları gerek yaşadığımız deprem sürecinde ve gerekse tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecinde  kamu yararını göz önünde bulundurarak kamuoyuna ilkeli ve doğru bilgi vermek için büyük çaba göstermişlerdir.

Yerel basınımızın, Aziz şehir Elazığ’ın, ilçelerimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi,  kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımız ile paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından doğru şekilde anlaşılmasında önemli katkıları bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunu bilgilendirmek adına objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı değerlerini içerisinde bulundurup, kamu yararını gözeterek görevini özveriyle ifa eden Elazığ’daki gazetecilerimiz başta olmak üzere, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.