Mhp'nin Tunceli Adayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında dün yaptığı konuşmasında, 'Gerçek milliyetçi biziz' ifadesini kullanmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun sözlerine işaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'kritik bir itirafla' karşı karşıya olduklarını belirtti.

Mhp'nin Tunceli Adayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ve PKK’yla bütün bağlarını kesmesi ve HDP'yle ittifakı bitirdiğini duyurması halinde MHP'ye üye olabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Kılıçdaroğlu gerçek milliyetçi, gerçek vatanseverin kendileri olduğunu söylemiş. Aslına bakarsınız önemli bir gelişmeyle, kritik bir itirafla karşı karşıyayız. Gerçi bu çıkışından memnuniyet duyduğumu da saklayamam. En azından altı okun içindeki milliyetçiliği hatırlamış! Madem gerçek milliyetçi olduğunu söylüyor, o halde gereğini ve gerçeğin sorumluluğunu da bir an önce yapmak zorundadır. FETÖ ve PKK’yla bütün bağlarını keserek işe başlamalıdır. Bu da yetmez, HDP’yle ittifakı bitirdiğini, zilletin batağından derhal çıkacağını duyurmalıdır. Kılıçdaroğlu bunları yaparsa, gelip partimize dahi üye olabilir. Siyasi mücadelesini aramızda sürdürebilir. Hatta açık çek veriyorum, 2023 Haziran ayında Tunceli’den milletvekili adayımız olmasında bile engel yoktur. Temizlensin, nedamet göstersin, buyursun gelsin.”

Devlet Bahçeli’nin önemli gerçekleri ironi cümleleri ile ifade etmese hem kendi sert üslubunu hem de siyasi atmosferi yumuşatıyor.

Son iki yıldan beri Bahçeli’nin konuşmaları çok usta ve halkın yüreğini okuyup ona karşılık gelebilecek ve biraz da tebessüm ettirecek naif bir kalem tarafından yazılıyor.
Milliyetçilik konusuna, CHP’nin altı okundan biri hatırlatmasıyla yaklaşmak, bunun samimiyet testini ise HDP ile arasına net çizgi koyduğunu açıklamasını istemek ve zillet batağından  uzak durma önerisiyle Kılıçdaroğlu’na yüklenmek güzel ve etkili bir yöntem. Bahçeli’nin bu tavrı ve tarzı genç seçmenler tarafından da kabul ve takdir görüyor.
Her zaman suçlamak ve hemen hemen aynı cümlelerle siyasi rakibe yüklenmek yerine zaman zaman böylesine okkalı ve fakat ciddi göndermeyle birlikte ironi kokan cümlelerle siyasete nefes  aldırmak gerekir diye düşünüyor ve halkın da bu üslubu beğendiğini ifade ediyoruz.