MHP'nin aile ve toplum duyarlılığı

Söz konusu vatan olunca siyasi partilerini ikinci plana atmasıyla öne çıkan Milliyetçi Hareket Partisi, bu kez de son yıllarda önemli bir çatırdama ve erozyon yaşayan aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması amacıyla Aile Kurumu Çalıştayı düzenliyor.

MHP'nin aile ve toplum duyarlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zor zamanlarda ortaya çıkan ve ülkenin bekası ve çıkarları uğruna siyaseti ikinci plana atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla düzenlenecek çalıştay, "Güçlü Türk aile yapısı, sağlıklı toplum ve lider ülke Türkiye" vizyonu çerçevesinde, 14-15 Eylül’de yapılacak.

Türk milletinin temel taşı ailenin, birçok tehdit ve sınamayla karşı karşıya olduğunu, kültürel erozyon, ekonomik zorluklar, toplumsal değerlerin aşınması gibi risk ve tehdidin, aile kurumunu derinden etkilediğini gören MHP bir kez daha önemli ve stratejik bir adım atıyor.  Yurdakul, bu kapsamda, MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanları ve parti kurullarının bir süredir çalışma yaptığını belirtti.

MHP bu çerçevede gerçekleştireceği çalıştayın içeriğini hem ülke çapında hem de yerel boyutta yapılan anketler, gözlemler, psikolog, sosyolog, aile danışmanları gibi bilim insanlarıyla yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirledi.

Çalıştayın konu başlıkları;  Toplumsal ve Demografik Değişimlerin Getirdiği Riskler ve Aile, Küresel Tehditler Karşısında Aile ve Çocuklar-Gençler, Dijital Bağımlılık, Madde Bağımlılığı ve Aile, Bireyselleşme ve Modernleşmenin Demografik, Sosyolojik Etkileri (Yaşlılar-Yalnızlar), Ekonomi ve Aile, Eğitim ve Rehberlik Danışmanlık Hizmetleri ve Aile, Sağlık ve Aile, Din ve Aile, Aile ve Sosyal Hizmetler, Aile, Çevre ve İklim, Anayasal Güvence, Hukuk ve Aile, Kültür, Medeniyet ve Aile" olarak belirlendi.

MHP’nin bu önemli adımı ile başta aileler olmak üzere topluma ayna tutulup nerelerde yanlışlıklar yaptığımızı görüp o alanlarda süreç odaklı değil sonuç odaklı çalışmalar yapılması konusunda hükümetin aile, kadın ve çocukları koruma politikalarına ışık tutup yön verecek.

MHP’nin siyasi çalışmaları yanında toplumda en çok erozyona uğrayan değer ve kurumların yeniden ihya ve inşasına gösterdiği hassasiyettir ki bu partiyi her dönem ülkenin sigortası yapıyor ve bu duyarlılık bu partiyi halkın gönlünde yüceltiyor.