MHP KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR!

Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Kültürpark'ta bir konuşma yaparak Alparslan Türkeş isminin bir bulvara verdiklerini, MHP'li belediyenin

MHP KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen Kültürpark’ta bir konuşma yaparak Alparslan Türkeş isminin bir bulvara verdiklerini, MHP’li belediyenin geçmiş yıllarda 10 yıl iktidarda kalmasına rağmen bunu gerçekleştirmediğini ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a MHP İl Başkanı Abdulvahap Erdem  cevap vererek genelde vefat edenlerin isimlerinin  caddelere verildiğinden hareketle  MHP’li belediyeler döneminde Türkeş’in vefat etmediğini söylemesi yeni tartışmalara sebep oldu.

 

HİZMETE GÖLGE Mİ DÜŞÜRÜLÜYOR

MHP il başkanı Abdulvahap Erdem,  düzenlediği basın toplantısı ile belediye başkanı birtakım iddialarda bulunarak halkımız tarafından takdir gören hizmetlerimiz gölgelenmek istedi?  Açılışı daha sonraki bir tarih olmasına rağmen sırf yaklaşan ramazan ayı içerisinde halkımızın rahat ve serin bir mekâna sahip olması için yakın zaman çekilen ve içerisinde bulunan üniteleri, göletleri, sosyal alanları ve amfi tiyatrosuyla şehrimizin yeni cazibe merkezi olan Kültür-Park’ın halkımız tarafından büyük beğeniyle karşılanmış olması bazı siyasilerimiz için hazımsızlığa sebebiyet verdi?  Alparslan Türkeş isminin Ak Partili bir belediye tarafından bir bulvara verilmesi MHP’de bir pişmanlık ve nedamet duygusu mu oluşturdu? MHP il Başkanı Erdem’in dediği gibi gerçekten de bir şahsiyetin ismi sadece öldükten sonra mı bir alana verildi?

Hâkimiyet Gazetesi olarak bu konuyla ilgili bir araştırma yaptık ve MHP il başkanını yalanlayacak gerçeklere ulaştık.

 

AK PARTİ’DEN TÜRKEŞ’E VEFA

Merhum Alparslan Türkeş’in isminin bir bulvara verilmesi belediye meclisinin özellikle Ak Parti meclis üyelerimizin desteği ile kabul edildi. Merhum Türkeş’in ismi 7 Nisan Alparslan Türkeş haftası sebebiyle aynı tarihte ve MHP’li meclis üyelerinin de katılımlarıyla ve törenle gerçekleşmişti.  Türk devlet ve siyaset hayatında ülkemize önemli hizmetleri olmuş değerli şahsiyetlerin isminin sonsuza dek şehrimizde yaşatılması amacıyla atılan bu adım birçok kesimden özellikle de MHP tabanından takdir görmüştü.

 

ERDEM, MHP’YE FENA TOSLADI

 Merhum Alparslan Türkeş isminin MHP’nin Belediye Başkanlığı sürecinde neden verilmedi sorusu MHP’li başkanı fena tedirgin etmiş olmalı ki ilginç açıklamalarda bulunarak neden kendileri döneminde Alpaslan Türkeş isminin bir alana verilmeyişini izaha çalışırken; “Kaldı ki bir insanın ismi genellikle vefatından sonra bir yerlere verilir, kişinin isminin hayatında iken tamamen yağcılık için bir yerlere verilmesini de biz AKP iktidarında gördük maalesef.” ifadelerini kullanarak ilginç bir gafa imza attı.

Yaptığımız basit bir araştırma ile birçok MHP’li belediyenin MHP Elazığ il başkanını yalanlarcasına halen hayatta olan ve halen partisinin başında olan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ismini birçok alana vermiş olmaları MHP tabanında şok etkisi yarattı.

İşte Devlet Bahçeli ismini taşıyan yerler:

HATAY KIRIKHAN’DA DEVLET BAHÇELİ BULVARI

KONYA EREĞLİ ‘DE DEVLET BAHÇELİ MEYDANI

OSMANİYE DEVLET BAHÇELİ BULVARI

ADANA YUMURTALIK’TA DEVLET BAHÇELİ CADDESİ

OSMANİYE’DE DEVLET BAHÇELİ MEYDANI

MUĞLA-FETHİYE’DE  DR. DEVLET BAHÇELİ BULVARI

OSMANİYE DÜZİÇİ İLÇESİ DEVLET BAHÇELİ BULVARI

HATAY İSKENDERUN DEVLET BAHÇELİ CADDESİ

OSMANİYE DEVLET BAHÇELİ CADDESİ

BİTLİS-AHLAT DEVLET BAHÇELİ BULVARI

 

MHP’Lİ BELEDİYELER KİME YAĞCILIK YAPTI?

Yukarıdaki listede de görüldüğü gibi Sayın Bahçeli’nin adı daha hayattayken birçok cadde, bulvar ve meydana verilmiş. Şimdi bizler de Sayın MHP il başkanına soruyoruz.  Yukarıdaki listede de görüldüğü gibi Sayın Devlet Bahçeli’nin ismi hangi belediyeler tarafından ve Bahçeli  hayatta iken yağcılık için mi verilmiştir. Ve bunu yapan parti Ak Parti mi yoksa kendi partisi midir?

 

SELMANOĞLU’NA VEFA VE TEŞEKKÜR

MHP İl başkanının dile getirdiği konulardan biri de Kültür-Park açılışında Süleyman Selmanoğlu ve Necati Çetinkaya’ya teşekkür etmeyişiydi. Oysa Sayın Erdem televizyonlardan canlı yayınlanan programı izleseydi başkan Yanılmaz’ın bu projede emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ettiğini görecekti.

EMEK TAKDİR EDİLDİ

Kültür Park projesi, geçen süre zarfında birçok siyasi, milletvekili, belediye başkanının emeği geçen katkısı olan ve bugün şehrimizin yeni yaşam merkezi konumuna yükselen prestij bir projedir. Bu projede emeği olan tüm siyasilerimize teşekkür edilmesine tüm şehir şahit olmuştur.

 Yine projenin ihalesini gerçekleştiren eski belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu’na da özellikle teşekkür edilmiştir.

BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDE TARAFSIZ ANCAK SİYASETEN TARAFTIR

MHP il Başkanı Erdem, Başkan Yanılmaz’ın direklere Ak Parti bayrağını asmasını da eleştirerek belediye başkanının rozetini çıkarmadığını şu cümlelerle ifade etmişti: "Bu günden itibaren parti rozetimi çıkarıyorum, ben artık bütün Elazığ halkının Belediye Başkanı olacağım!"Dünkü konuşmana ve tamamen şov maksatlı direklere çıkıp AKP bayrağı astığın şu fotoğrafa bakınca anladık ki henüz parti rozetini çıkarmamışsın!”

 

Öncelikle belirtmeliyiz ki belediye başkanlığı görevi bir kamu görevidir ve tarafsız olması gereken bir makamdır. Başkan Yanılmaz da göreve geldiği günden bugüne bu hassasiyeti azami derecede göstermiştir.

Başkan Yanılmaz, 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra rozetini çıkarmış, her parti ve partiliye eşit, hizmetlerde ve yetki kullanımda olabildiğinde tarafsız bir belediye başkanı olmuştur.

Bu konudaki hassasiyetleri kamuoyunca da bilinmektedir zira kamu görevi; adil, eşit yapılması gereken ve asla siyasi görüş ve düşünce imtiyazı tanınmayan bir kutsal görevdir.

BELEDİYE BAŞKANI BİR PARTİNİN ÜYESİ VE TARAFIDIR

Ancak belediye başkanlarının bir de siyasi tarafı vardır ve bu çok doğal bir olaydır. Belediye başkanları, resmi görevlerindeki tarafsızlığı yanında bir de bayrağı altında seçime girdiği, bu bayrakla halktan oy talep ettiği ve seçildiği bir makamdır.

Başkan Yanılmaz, 105 bin oyla Ak Partinin adayı olarak halkın seçtiği ve bir siyasi kimliği de olan bir belediye başkanıdır. Mensubu olduğu, üyesi ve üst kurul delegesi  olduğu Ak Partinin tüm siyasi çalışmalarına katılıp oralarda parti misyonu ve hizmetleri anlatması da en normal ve doğal bir olaydır.

BAYRAK ASAN BİR BAŞKAN TAKDİR EDİLİR

Başkan Yanılmaz’ın bayrağı altında seçime girip belediye başkanı seçildiği partisinin her gün ve akşam saatlerinde düzenlediği açılış ve mitinglere katılması eleştirilecek değil takdir edilecek bir davranıştır.

Hele hele her ne kadar MHP il Başkanı Erdem eleştirse de geçen gün yaptığı gibi merdivene tırmanıp partisinin bayrağını asması takdir edilecek ve örnek gösterilecek bir tavır ve duruştur.

 Bu fotoğraf değişik siyasi partiler tarafından farklı anlamlar çıkarılan bir an olmakla birlikte Başkan Yanılmaz için iftihar vesilesidir. Keşke değişik parti il başkanı ve adaylardan da böylesi bir adım görebilsek. Kimin ne kadar gayretli ve misyonuna bağlı olduğunu bilsek.

SİYASİ ŞOV UĞRUNA GAF YAPMAK

MHP il başkanı Erdem, siyasi anlamda bir şov yaparak örnek hizmet kültür parkı gölgede bırakmak isterken araştırmadan, soruşturmadan yaptığı açıklamalar ne yazık ki siyasi gaf olarak kayıtlara geçmiş durumda. Dileriz tüm siyasilerimiz bundan sonra konuşur ve bir şey iddia ederken daha dikkatli davranırlar.