MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

Ülkemizde son günlerde gündemden düşmeyen kadına yönelik şiddet, cinayet ve taciz gibi durumları hayretle izlediklerini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, yaşananların giderilmesi için parti olarak yapılması gerekenler noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

Hakimiyet Haber Merkezi olarak siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edip görüşlerini almaya devam ediyoruz. Bu kapsamda görüştüğümüz MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Elazığ’ın ve ülkenin en önemli sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözülebileceğini anlattı.

“TOPLUM OLARAK DAHA DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Ülkemizde son zamanlarda sıklıkla gündem olan, kamuoyunda infiale neden olan kadın cinayetleri silsilelerini hayretler içerisinde izlediklerini belirten MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkının birçok Batı devletinden önce verilmesi ve İslam dininde kadına çokça önem verilmesi konularından örnek vererek, “Toplum olarak daha dikkatli olmak zorundayız. Özellikle son zamanlarda gündem olan kadına şiddet noktasında. Bu durum bizi gerçekten kahrediyor. Kadına seçme ve seçilme hakkını birçok Batı devlerinden önce veren bir ülkeyiz. Müslüman bir ülkeyiz. Hem ülkemizde hem de dinimizde kadın çok önemlidir. Biz kadınlara böyle kıymet verirken, Peygamber Efendimizin Cennet annelerin ayaklarının altında sözüyle de bunu pekiştirirken yaşananları hayretle izliyoruz”

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

“SOKAKTA BİZLER BİLE TEDİRGİN OLMAYA BAŞLADIK”

Kadına şiddet konusunda yapılması gerekenleri aktaran Başkan Bal, “Bu konuya toplum olarak biz de dikkat edelim, yetiştirdiğimiz gençlere dikkat edelim, yetiştiğimiz nesillere dikkat edelim. Biz siyasiler ya da kurum müdürleri, bürokratlar aklımıza kim gelirse, toplumun psikolojisini nasıl düzeltebiliriz konusunda ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Çünkü artık sokakta bizler bile tedirgin olmaya başladık. İnsanların psikolojisi çok bozuk” dedi.

“İDAMSA İDAM, CAYDIRICI CEZAYSA CAYDIRICI CEZA! “

Elazığ’da vatandaşların yaşadıkları zorluklar ve yıkılmış, metruk binalar nedeniyle psikolojisinin bozuk olabileceğini belirten MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, psikolojisi bozuk bir neslin farklı şekilde davranmasının beklenmediğini söyledi.

Başkan Bal, “Bu konuyu Elazığ özelinde konuştuğumuz zaman, şehrimiz iki de atlatmış, vatandaşların etrafında çok fazla metruk binanın olduğu, psikolojisinin bozulduğu, sabah dışarıya çıktığında sürekli kötü görüntülerle karşılaşan bir neslin normal davranması beklenemez. Ama bu noktada ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Dediğim gibi kadınlar bizim için çok önemlidir. Bizim her şeyimizdir ve bu dünyada ilk seçme seçilme hakkının verildiği bir ülkede böyle durumlar yaşanması bizi çok üzüyor. İdamsa idam, caydırıcı cezaysa caydırıcı ceza” şeklinde konuştu.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

“MHP, HİÇBİR ZAMAN SEÇİM ODAKLI ÇALIŞMAZ”

Olası bir erken seçime hazır olduklarını ancak erken seçim beklemediklerini belirten MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, “Katıldığım bütün programlarda şunu söylüyorum: Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir zaman seçim odaklı çalışmaz, hiçbir zaman da seçim için hazırlık yapmaz. Her an her saniye seçim için hazırdır, bugün ya da yarın hangi saatte olursa olsun biz hazırız. Ancak erken seçim beklemiyoruz” dedi.

Hakimiyet Haber Merkezi olarak sıklıkla gündeme getirdiğimiz Elazığ’ın turizm ve gelir sorunlarından da bahseden Başkan Bal, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın girişimleriyle turizm konusunu gündeme getirmek için Elazığ’a gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’tı örnek gösterdi. Başkan Bal, Elazığ’ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bunun değerlendirilmediğini söyledi.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın girişimleriyle Elazığ’a gelen ve Elazığ kültürüne hayran olduğunu belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ kültürünün, mutfağının ve turizm potansiyelinin yeterince tanıtılmadığını söylemiş ve bu konuda elinden geleni yapacağını belirtmişti.

“ELAZIĞ’IN BİRKAÇ DALDA ÇOK BÜYÜK PROBLEMLERİ VAR”

Elazığ’ın sorunlarını anlatan MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, “Elazığ’ın en büyük ‘bir’ sorunu yok, birkaç dalda çok büyük problemleri var. Mesela, THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Elazığ’a gelerek bir programa katıldı. Orada da turizm sorunundan bahsedildi. Turizm, en güzel gelir kapılarından biridir, şu an organizemiz çok iyi çalışıyor, Altıncı Bölge Teşvikleri ile tekstil fabrikalarının açılması, balık entegre tesislerinin kurulması çok önemli birçok iş alanı oluşturuldu ancak turizmle alakalı çok ciddi problemimiz var. Çünkü bölgede en kadim kültüre sahip olan, konservatuvar ve müzik alanında en derin alana sahip olan Kürsübaşı geleneği bize ait ancak yeterince tanıtamıyoruz. Elazığ’a bile tanıtmakta eksik kalıyoruz. Bu yüzden Elazığ’a turizm konusunda çok ciddi bir yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için yeterli donelerimiz var” dedi.

“KÜRSÜBAŞI’NIN BİLİNMEMESİ BÜYÜK BİR EKSİKLİK”

Başkan Bal, “Beş on yıl öncesine kadar Mardin sıra gecesi yoktu mesela, sıra gecesi için Mardin’e giden vatandaşımız da yoktu. Şanlıurfa’ya gidilirdi, şimdi Mardin’e de gidiliyor. Hâlbuki bu iki müzik kültürünü de içinde barındıran, orada okunan parçaların sahibi olan Kürsübaşı’nın bilinmemesi büyük bir eksiklik. Bunları Elazığ’dan alan yerler çok ciddi bir iş başarmış ve ciddi paralar kazanıyorken biz ne hikmetse bunun bir tık ileriye ulaştıramadık.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

Tabi turizmi sadece Kürsübaşıyla geliştiremeyiz. Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları çok önemli. Karakoçan’da Golan Termal Tesisleri’nin kurulabilmesi bunun için de yatırımcının nasıl getirileceğine yönelik çalışmamız gerekiyor. Bu vesileyle burada vatandaşlar kuru asgari ücretle geçinmeye çalışmak zorunda kalmaz, şehirde topyekûn bir çalışma olur. Bu şekilde başlarsan başlangıçta yerli, sonrasında yabancı turistleri çekebiliriz” şeklinde konuştu.

Elazığ Kent Konseyi ve Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği’nin kentsel dönüşüm konusundaki girişimleri, Elazığ’ın neredeyse bütün dinamiklerini bir araya getirmiş ve tek ses şeklinde konuyu gündeme taşımışlardı. Bu konuda geçtiğimiz haftalarda yapılan ilk toplantı büyük ilgi görmüş ve takdir toplamıştı.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

“ŞEHRİN YAKLAŞIK 17 MAHALLESİNDE ÇOK CİDDİ SORUNLAR VAR”

Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri olan yerinde dönüşüm ve vatandaşların istediği “yarısı bizden” kampanyasının Elazığ’da da uygulanması konusuna değinen MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal,

“Yerinde dönüşüm noktasında Kent Konseyi’nin ve Muhtarların İstanbul’da uygulanan “Yarısı Bizden” kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi yönünde çalışması var. İlk toplantıya katılamadık ancak Kent Konseyi Başkanımızla da muhtarlarımıza da sürekli görüşme halindeyiz. Gerekli dosyalarımızı ve çalışmalarımızda yapıyoruz. Şimdi buradaki problem şöyle; Şehrin yaklaşık 17 mahallesinde çok ciddi sorunlar var. Buradaki sorunların birinci kaynağı vatandaşlarımızın hak sahibi olması, TOKİ’den konut almış olması ve TOKİ’den konut aldığı için yerinde dönüşüm kapsamında 750 bin TL hibe ve 750 bin TL faizsiz kredi hakkından faydalanamıyor oluşu.

Biz kent konseyinin ve muhtarlarımızın sonuna kadar destekçisiyiz. Evet, yarısı bizden kampanyasıyla bu şehri ayağa kaldırabiliriz ama yine de alternatif yollar da üretmemiz gerekiyor. Yani şu an Belediye de çok ciddi bir çalışma yapıyor. Birkaç noktada talepleri de toplamaya başladı. Şehir olarak bir araya gelip, vatandaşlar ve kurumlar olarak gerekli fedakârlıkları yapıp bu şehri yeniden ayağa kaldırmak zorundayız” dedi.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

“TALEPLERİMİZİ TOPLU BİR ŞEKİLDE DİLE GETİRMELİYİZ”

Başkan Bal, “TOKİ’lerin belirli yerlerde yapılanmasıyla birlikte sorunlar büyümeye başladı. Çatalçeşme, Yemişlik derken birbirinden farklı noktalarda gettolar oluşmaya başladı. Ulaşımda problem var, sosyal donatılarda eksiklikler var, vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda sorun yaşıyorlar. Bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Evet, kentsel dönüşüm çok zor ve uzun vadede yapılabilecek bir şey. Bunlar sadece Belediye’nin girişimleriyle çözülebilecek sorunlar değil. Daha önce de birçok il denedi, başaramadı. Bizim yapmamız gereken şey tek ses olarak toplu bir şekilde taleplerimizi dile getirmek. Böyle yaparsak devlet nezdinde buraya gerekli çalışma yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük sorununun İsrail olduğunu söyleyen Yunus Bal, sözde vaat edilmiş topraklara kavuşma hayaliyle katliamlara neden olan İsrail konusunda dikkatli olmamız gerektiğini ve kapımızda savaş tehlikesi olduğunu söyledi.

MHP İl Başkanı Bal: 'İdamsa idam'

“ÇOK CİDDİ BİR SAVAŞ TEHLİKESİ VAR”

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Malum Ortadoğu'da Israil’in çok ağır konuşmak da istemiyorum ama zalimliğiyle karşı karşıyayız. Aslında barbarlığıyla her noktada soykırımı ile karşı karşıyayız. Bu süreç içerisinde belki ülkemizin kendi içerisinde ekonomik, sosyal anlamlarda farklı problemleri var. Bunu inkar edemeyiz ama şu an dibimizde çok ciddi bir savaş tehlikesi var. Öncelikle buraya dikkat çekmek istiyorum. Bugün Lübnan'dan sonra Iran, Suriye bir sonraki adım; kendilerine göre sözde vaat edilmiş topraklar içerisinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizin bir kısmını içine alan bölge. Onların hayali ve ömür boyu hayal kalacak olan ideallerinin uğrunda yürümeye çalışıyorlar ve bunu yaparken de insan haklarını hiçe sayıyorlar. Tamamen ciddi bir şekilde soykırım var. Müslümanlığa karşı bir savaş var. Burada dik durmamız gerektiğini düşünüyorum. Belki çok kez burada yürüyüşlerde düzenlendi”