MHP Elazığ Milletvekili Işıkver: Türkiye Cumhuriyeti'nin Kudreti Çimento Fabrikasını İl Merkezinden Taşımaya Yeterlidir

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28'inci dönem üçüncü yasama yılının ilk konuşmasını Elazığ Çimento Fabrikasının il merkezi dışına taşınmasına ayırdı. IŞIKVER Meclis konuşmada, 'Büyük Türkiye Cumhuriyeti bu tesisi il merkezi dışına taşıyacak kudrete sahiptir' dedi…

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver: Türkiye Cumhuriyeti'nin Kudreti Çimento Fabrikasını İl Merkezinden Taşımaya Yeterlidir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOPLUM SAĞLIĞI VE ŞEHRİN GELECEĞİ HERŞEYİN ÜZERİNDEDİR

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. Dönem üçüncü yasama yılında ilk konuşmasını Çimento Fabrikasının il merkezi dışına taşınmasına ayırdı. 

IŞIKVER yaptığı konuşmada; “Öncelikle 28. Dönem Üçüncü Yasama Yılının Gazi Meclisimize ve Aziz Milletimize hayırlı olmasını diler en derin saygılarımı sunarım.

Aziz Şehrimiz Elazığ’ın çözüm bekleyen ve son 20 yıldan beridir sürekli gündeminde yer alan en önemli sorunlarının başında Çimento Fabrikasının il Merkezinden taşınması hususu gelmektedir.

1950’li yıllarda faaliyete geçen ve o dönem il merkezi dışında kalan Elazığ Çimento Fabrikası bugün şehrin merkezinde kalmış olup, hem toplum sağlığını tehdit etmekte hem de şehrin gelişiminin önünde adeta set olmaktadır.

Gece gündüz durmadan çalışan ve yıllık ortalama 160 bin ton üretim yapan bu tesisin şehrin geleceğini ve toplumun sağlığını tehdit etmesine rağmen son 20 yılda il merkezi dışına taşınmasıyla ilgili hiçbir gelişmenin yaşanmaması vatandaşlarımızı maalesef umutsuzluğa düşürmüştür.

Konuyla ilgili önceki dönem soru önergelerim ve Meclis konuşmalarım şehrimizin ortak sesidir.

Toplumun can ve mal güvenliğinin sağlanması Anayasamızın ilgili maddeleri ile güvence altına alınmış olup, her türlü tartışma, maddi çıkar ve kazançların ötesinde değerlendirilmiştir.

Bu nedenle söz konusu bu tesisin il merkezinden taşınmasının maddi boyutları Türkiye Cumhuriyeti’nin altından kalkamayacağı bir yük değildir.

Gazi Meclisimizin bu hizmet döneminde toplum sağlığını tehdit eden bu önemli sorunu çözeceğine yürekten inanıyor, bu düşüncelerle, Yüce Meclisimizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.