MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen: Ekonomik Kalkınma Yoksa Refah Sağlanamaz…

MHP Belediye Başkan adayı Doç.Dr. Murat Aygen 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, 'Aziz şehrin sahip olduğu tüm kaynaklar ve avantajlara rağmen bugün ne ekonomik kalkınmada ne de refah düzeyinde olmadığını görüyoruz. Bunun temel nedeni sorunların doğru tanımlanmamış ve çözüm üretilmemiş olmasıdır. Şehrimiz içinde bulunduğu durumdan çıkarmaya kararlıyız' dedi…

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen: Ekonomik Kalkınma Yoksa Refah Sağlanamaz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Doç.Dr.Aygen değerlendirmesinde; “Özellikle yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından İlimizin ve iş dünyamızın çok acil bir ihtiyacı olarak görülen Yeni Sanayi Siteleri ve Sektörel Küçük Sanayi Siteleri iş dünyamıza çok ivedi şekilde kazandırılacaktır. 

2020 yılında Elazığ merkezli yaşanan büyük deprem felaketinin ardından il merkezinde binaların altında 4 bin 200 işyeri yıkılmıştır. Yine Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkım kararı verilen binalarla birlikte bu sayı yaklaşık 7 binlere çıkmıştır. Şehrimizin ve iş dünyamızın bu ölçekte büyük açık verdiği işyerlerinin ivedi bir şekilde KSS’lerle çözümü modern şehircilik anlamında ve iç ticaretin gelişmesi hususunda çok önemlidir. 

Bu doğrultuda bugün ihtiyacı karşılamaktan uzak olan mevcut Sanayi Sitesindeki tüm Otomotiv sektörü ve bağlı iş kolları Güneş Çevre Yolu ve Malatya Yolu aksına taşınacaktır. Şehirler arası otoyol üzerindeki bu güzergah sektörün talebi ve olması gereken bir noktadır. Hedefimiz çok uzun yıllar sektörün ihtiyacını karışlayacak şekilde 750 işyeri yapmaktır. 250-500 ve 750 m2 olacak şekilde yapılacak olan işyerleri ile sektör bölgesel bir çekim merkezi olacak ve hem şehrimize hem sektöre değer katacaktır.

Otomotiv sektörü ile birlikte yine Mobilya Satıcıları ve Gıda imalatçıları sektörlerinin de Güney Çevre Yolu ve Malatya Yolu aksında yer almasının sektör temsilcilerinin beklentisi olması ve sektörün bölgesel hizmet vermesi adına önemsiyoruz. 

Bu üç sektörün dışında, TEKNOVA OSB ile entegre olacak ve birbirini destekleyecek şekilde; 

-Mermer İşlemecileri KSS

-Ferfoje ve Demir İşlemecileri KSS 

-Ahşap İşlemecileri KSS

-Hurdacılar KSS 

-Mobilya ve Aksamları Üreticileri KSS

-PVC ve Kimyasal Ürün İşleyicileri için Sektörel Küçük Sanayi Siteleri kurulacaktır.

Her bir sektörel sanayi sitesinin 300 işyeri kapasitesine sahip olması, doğalgaz ile ısınması, altyapısı, sosyal donatıları ve depolama alanları ile iş dünyasının gelecek 50 yıl ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilecektir.

9 ayrı sektörel sanayi sitesi ile ilimize 3 bin 150 modern işyeri kazandırılmış olacaktır.

Sektörel Küçük Sanayi Siteleri Meslek Odaları ve ilgili STK’ların katılımı ile birlikte müşterek planlanacak, yer temininde TOKİ aracı olacak ve yapım işlerinde Belediye bünyesinde kurulacak olan yapım firması devrede olarak maliyet en alt seviyeye çekilecek ve iş dünyasının üzerindeki yük alınacaktır.
Bununla birlikte; Kapalı Çarşının yeniden revizyonu yapılacak ve burada sadece yöresel ürünlerin satışı için düzenleme yapılacaktır. 

İlimizin diğer önemli ihtiyaçlarından biri olan Balık Pazarı merkezi bir noktada kurularak hizmete açılacaktır.

Her KSS için ön görülen bütçe 1 milyar 950 Milyon TL’dir. Projenin toplam bütçesi 17 Milyar 650 Milyon TL olup, finansmanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, uzun vadeli AB kredileri ile iş dünyası ortaklığı ile sağlanacaktır.

Modern Sektörel Küçük Sanayi Siteleriyle Elazığ çok daha modern bir kent kimliğine kavuşacağı gibi bölgesel hizmet verme kapasitesi de oluşacak ve hem ticaretin gelişimi hem de sektörel gelişimler için çok uygun bir altyapı sağlanmış olacaktır. Şehrimizin tüm kaynaklarının ekonomiye kazandırılması, iç ticaretin canlanması, işsizliğin azaltılması ve toplam refah seviyesinin yükseltilmesi ancak ve ancak ekonomik refahın artırılmasıyla mümkündür. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak projelerimizle ve liyakatli kadrolarımızla şehrimizi değiştirmeye kararlıyız, ayaktayız. Halkımızın yüksek ferasetine olan inancımız tamdır. 31 Mart 2024 Elazığ tarihinde yeni bir değişim ve dönüşüm için milattır” ifadelerinde bulundu.