'Mescid-İ Aksa'ya Birlikte Sahip Çıkmalıyız'

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması ve girmek isteyenlere şiddet uygulaması dünyadaki Müslümanları ayağa kaldırdı

'Mescid-İ Aksa'ya Birlikte Sahip Çıkmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması ve girmek isteyenlere şiddet uygulaması dünyadaki Müslümanları ayağa kaldırdı. Mescid-i Aksa’nın kapısında başlattığı metal arama detektörü uygulamasından vazgeçmeyen İsrail hükümeti, 50 yaş üstü Müslümanların da mescide girmesine yasak getirdi. Yaşanan olaylara ise tepki gecikmedi. Hüda Par Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, “Son günlerde Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatarak, Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar. Filistinli kardeşlerimiz Mescid-i Aksa için direniyor. Bizler de Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” diyerek desteğini dile getirdi.

“KUDÜS DEĞİŞMEZ GÜNDEMİMİZ OLMALIDIR”

Yüksel, Müslümanların Asya’da, Avrupa’da ve Afrika’da küffarın eline bırakmak zorunda kaldığı çok sayıda şehirler, bölgeler olduğunu ancak hiçbirinin Müslümanları Kudüs’ün işgali kadar hüzne boğmadığını belirtti. Kudüs’ün tarih boyunca birçok işgale ve ihanete maruz kaldığını ama bu işgdigererin en acısının ve şu anda Siyonistlerin eliyle yaşandığını söyledi. Ümmetin içinde bulunduğu gaflet ve dağınıklığı fırsat bilen Siyonist rejimin, katliam ve sürgün politikalarını rahatlıkla uyguladığına vurgu yapan Yüksel, “Buna karşın Siyonist rejim ve işbirlikçileri, seçimle iş başına gelerek Filistin’in meşru hükümeti olan ve işgale karşı şereflice direnerek, dünya Müslümanlarının da izzet ve şerefini koruyan İslami Direniş Hareketi HAMAS’ı terörist ilan edecek kadar alçalabilmektedir. Kudüs bizim yüreğimizi dağlayan yaramızdır ve ümmet olarak bizim değişmez gündemimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“MESCİD-İ AKSA’NIN YIKILMASI, ÜMMET ONURUNUN AYAKLAR ALTINA ALINMASIDIR”

İslam düşmanlarına karşı ümmetin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Yüksel, “Kendi aramızda bazı konularda anlaşamayabiliriz ancak parçalanmamız haramdır. İyi bilmek gerekir ki; İslam topraklarında bugün var olan tüm savaş ve kaos ortamı, Siyonist İsrail’in güvenliğini tesis etmek içindir. Büyük Şeytan Amerika, Siyonist İsrail, emperyalist batı ve işbirlikçisi hainlerin arada bir ağızlarına aldıkları barış sözcükleri de terör şebekesi İsrail’i meşrulaştırmak ve Filistin’i asıl sahiplerinden arındırmak içindir. Siyonist Yahudiler geçmişte nice peygamberleri katlettiler. Bugünde Mescid-i Aksa’yı yıkmak için çalışıyorlar. Mescid-i Aksa’nın yıkılması, ümmet onurunun ayaklar altına alınması demektir. Tüm Müslümanlar; bu davaya destek vermek, maddi ve manevi imkanlarını seferber etmek mecburiyetindedir” şeklinde konuştu.