Mert Günak'tan TFF'ye sert tepki: 'Gerekirse hakemi de yeneriz!'

Beşiktaş'ın kaptanı ve milli kalecisi Mert Günok, deplasmanda 2-0 kazanılan Sivasspor maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) sert tepki gösterdi.

Mert Günak'tan TFF'ye sert tepki: 'Gerekirse hakemi de yeneriz!'

Karşılaşmanın saatinin değiştirilmemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Günok, bu durumun kendilerine ekstra motivasyon sağladığını söyledi.

"BİZE EKSTRA MOTİVASYON SAĞLADILAR"

Maçın saatinin değiştirilmemesine tepki gösteren Günok, "İzleyenler de gördü, siz de buradaydınız. Havanın durumunu gördünüz. Maçın saatiyle ilgili birçok spekülasyon oldu. Buradan federasyonda maç saatini belirleyen kişilere teşekkür etmek istiyorum. Bize bu şekilde ekstra motivasyon sağladılar. Sivasspor, çoğu maçını 13.00 ve 16.00 oynarken biz 19.00'da oynadık. Onlara yürekten teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE HAKEMİ DE YENERİZ!"

Hakem kararlarına ve saha şartlarına da değinen tecrübeli kaleci, "Mücadele gerektiren bir futbol oynadık. Zeminle, rakiple, havayla mücadele ettik. Sivassporlu oyuncular için de geçerli bu. Onları da tebrik ediyorum. Ancak neden genelde geçen sene ve bu sene bu tür olaylar hep bizim başımıza geliyor? Biz kulüp olarak bu duruma karşı kendimizi ezdirmeyiz. Gerekirse çıkar hakemi de yeneriz! Bu sezon çok iyi gittiğimiz söylenemez ama bunu kendi içimizde halletmeliyiz. Biz hakkımızın yenmesine karşıyız" dedi.

BEŞİKTAŞ’IN MAÇ SAATİ TEPKİSİ

Beşiktaş, Sivasspor ile oynayacakları maçın saat 16.00'ya alınması için TFF’ye başvuruda bulunmuş ancak herhangi bir geri dönüş alamamıştı. Siyah-beyazlı kulüp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Net Global Sivasspor maçımızın saat değişikliği ile ilgili talebimize cevap vermeyi düşünüyor musunuz? @TFF_Org

Rakibimizin evinde oynadığı son 8 maçın saatleri

  • 20 Ekim saat 13.30: Net Global Sivasspor-Atakaş Hatayspor
  • 2 Kasım saat 13.30: Net Global Sivasspor-Çaykur Rizespor
  • 24 Kasım saat 13.30: Net Global Sivasspor-Kasımpaşa
  • 8 Aralık saat 16.00: Net Global Sivasspor-Galatasaray
  • 21 Aralık saat 16.00: Net Global Sivasspor-Reeder Samsunspor
  • * 7 Ocak saat 19.00: Net Global Sivasspor-Beşiktaş
  • 12 Ocak saat 13.30: Net Global Sivasspor-Corendon Alanyaspor
  • 25 Ocak saat 13.30: Net Global Sivasspor-Bellona Kayserispor"

Beşiktaş, Sivasspor’un iç sahada oynadığı son 8 maçın saatlerini de paylaşarak federasyonun çifte standardını eleştirmişti. Buna göre, Sivasspor’un daha önce evinde oynadığı 7 maçın 6’sı 13.30 veya 16.00’da oynanırken, Beşiktaş karşılaşması 19.00’a alınmıştı.

Siyah-beyazlılar, bu kararın maç öncesinde olumsuz hava şartları nedeniyle takımın performansını etkileyebileceğini savunarak TFF’nin tutumunu eleştirdi.