''MERMER ÇAĞINA YENİ NESİLLER İLE ADIM ATIYORUZ''PROJESİ İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Düzenlenen törene Elazığ Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve STK temsilcileri katıldı

''MERMER ÇAĞINA YENİ NESİLLER İLE ADIM ATIYORUZ''PROJESİ İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen törene Elazığ Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve STK temsilcileri katıldı.

İmza töreninde önemli açıklamalar da bulunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ‘’Mermer Çağında Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz projesiyle Elazığ’da gelecek vadeden sektörlerin başında gelen mermercilik sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek ve istihdam sağlanmasını amaçlan bir proje. Kalkınma Kurultayında 3 ana başlık seçilmiş ve bunlardan bir tanesi de yeraltı kaynakları sektörüydü. Kalkınma Kurultayı'nın ana teması 'Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız' sloganı ile başlattığımız, birliktelik beraber karar verme ve geleceğin birlikte oluşturulmasındaki irade son derece önemliydi ve bugün burada sayın vekilimiz, il başkanımız ve bir çok kurum ve özel sektör temsilcimizin burada bulunarak bu projeye destek vermeleri Elazığ’ımızı daha güzel ve istikrarlı günlerin beklediğinin bir göstergesidir. Projemizin hedefi; İlimiz için en önemli sekterlerden bir tanesi olan mermercilik sektöründe katma değeri yüksek ürünler üretebilen ikisi engelli 30 girişimci yetiştirmektir. Projemiz istihdama yönelik bir proje olsa da; çarpan etkisi ile yetişecek girişimci arkadaşlar sayesinde çok daha fazla kişinin sektörde istihdam edileceği inancıyla halkımıza faydalı olacak bu projelerin, hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.