Merkez de Ayağa Kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Elazığ'da dolu dolu iki gün geçirdi.

Merkez de Ayağa Kalkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Perşembe ikindi vakti indiği Elazığ’da başta Gümüşkavak ve Aksaray TOKileri olmak üzere  birçok bölgede TOKİ tarafından yapılan konutlarda incelemelerde bulundu, akşam saatlerinde ilgili kurum müdürleriyle gelinen noktayla ilgili bir durum değerlendirmesi yaptı.

Cuma günü sabah erkenden yeniden TOKİ şantiyelerini süratle gezip saat 10’da Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre merkezinde yapılan  İl Koordinasyon toplantısına katılıp yaşanan depremler sonrası    Elazığ’da yapılan çalışmaları anlatan Bakan Kurum, Elazığ’ın kendinde bıraktığı iz ve özel hatıralardan övgü ve gururla söz etti.

Bu toplantıda Hakimiyet muhabirimiz yaşanan her iki deprem sonrası şehir merkezinde bulunan mahallelerde yıkılan ve bugüne kadar kentsel, yerinde dönüşüm ya da farklı bir yöntemle yenilenemeyen  binaların durumunu sordu Bakan Kurum’a.

Elazığ şehir merkezindeki dönüşümü Elazığ Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalarla dönüştürüleceği sözünü veren Bakan Kurum’un bu açıklaması Elazığ’da yeni bir heyecan oluşturdu.

Bu açıklama ile şehrin merkezi mahallelerinde yıkılan binalar ve işyerlerinin yeniden yapılması adına mülk sahiplerine önemli imkânlar sunulacak.

İmkânların sunulmasıyla birlikte Elazığ Belediyesi güvencesi ve TOKİ desteğiyle yapılacak bu dönüşümle insanlar gönül huzuru ile bu kurumlarla anlaşmalar yapacak ve bu kurumların güven ve garantisi ile dükkân ve dairelerine kısa sürede kavuşmuş olacaklar.

Bakan Kurum ve Başkan  Şerifoğulları’nın bu yapılara el atması demek, bu alanların yıllar süren ve bundan sonra da yıllarca devam edecek mezbelelik görüntüsünden kurtulması demek.

Kurum’un Elazığ’a bu desteği ve katkısı ile Başkan Şerifoğulları’nın hızlı karar verip bunu hayata geçirme özelliği birleşince şehir merkezinde de yeni bir şehir kurulması önünde hiçbir engel kalmadı.

Teşekkürler Bakan Kurum için…