Merkez Bankası'nda 'Elazığlı' Değişim!

Merkez Bankası Başkan Yardımcılıklarında görev değişimi yaşandı.

Merkez Bankası'nda 'Elazığlı' Değişim!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan değişikliklerde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Elazığlı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen görevden alınırken, Başkan yardımcılığına bir başka Elazığlı bürokrat Taha Çakmak atandı.

Resmi Gazete’de atama kararları yayımlandı, yayımlanan karara göre Merkez Bankası’nda atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararıyla Merkez Bankasında iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi görevden alındı.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alınarak Başkan yardımcılığına Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

ERDOĞAN, MERKEZ BANKASI BAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Kavcıoğlu ile görüşmüştü. Çankaya Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşmişti.

TAHA ÇAKMAK KİMDİR?
1981’de Elazığ’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme Bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun oldu.

2004 yılında Deloitte Touche & Tohmatsu’da Denetçi, 2005 yılında Sosyal Sigortalar Kurumunda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2005-2019 yılları arasında Ziraat Bankası A.Ş.’de Teftiş Kurulu Müfettişi, Operasyon Merkezi Bölüm Başkanlığı İş Tasarımı Yöneticisi, Ankara Perakende Şube Yöneticisi, İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı ve Ankara Kamu Kurumsal Şube Yöneticisi olarak görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Çakmak, 13 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

PROF. DR. SEMİH TÜMEN KİMDİR?
1977 yılında Elazığ’da doğan Semih Tümen, 2000 Yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Sonrasında 2006 yılında London School of Economics Ekonometri ve Matematiksel Ekonomi, 2007 yılında Chicago Üniversitesi Ekonomi bölümlerinde yüksek lisans; 2012 yılında ise Chicago Üniversitesi Ekonomi doktora programlarını tamamladı.

2002 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Tümen, 2011 yılına kadar çeşitli birimlerde görev yaptı. 2011 yılında Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde ekonomist olarak görev yapmaya başladı. Tümen, 2015-2016 yılları arasında Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcılığı; 2016-2018 yılları arasında ise Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Tümen, 2018 yılından sonra TED Üniversitesi, İktisat Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinde Danışman olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 2015 yılından itibaren Institute of Labor Economics ve Economic Research Forum’da Bilim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. Uluslararası dergilerde birçok çalışması yayımlanan Tümen, pek çok uluslararası akademik dergide de hakemlik ve editörlük yapmıştır.

Evli ve 1 çocuk babası olan Semih Tümen, 25 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.