'Men Dakka Dukka'

Bugünlerde daha da çok şöhret bulan Müslüm baba şarkısında da dediği gibi  'Hangimiz düşmedik kara sevdaya?'. Şu dünya hayatında hangimiz düşmedik hatalara, yanlışlara ve sevdalara…

'Men Dakka Dukka'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hangimizin herkesten sakladığı hatası ve günahı yok. Hangimizin ifşa olunca toplum içine çıkamayacağımız yanlışlarımız olmadı? Hangimizin hala devam eden kusurları, eksikleri, zaafları ve hataları yok. Zira insan, hata yapmaya eğilimli yaratılmıştır.
Neden yazdık bu cümleleri diye sorabilirsiniz. Son yıllarda hangi amaçla yazılıp çizildiği çok belli olmayan ancak muhtemelen kişisel husumet ve beklentilerin karşılanmaması sonrası sosyal medya mecralarında birilerine doğru ya da yalan olduğunu dahi kestiremediğimiz yığınla iftiralar atılıyor.
Kişinin kendi görevinden kaynaklı bir eksiklik, kusur ve yanlışlıklar sebebiyle yapılan bir eleştiri olsa bu durum anlaşılabilir, hatta eksikliklerin giderilmesi adına doğru da olabilir. Ancak ortalığa saçılan bilgiler daha çok özel hayat ve aile fertlerinin zaafları, alışkanlıkları ya da yaşam tarzları üzerine kurgulanıyor.
Nasıl bir duygu, nasıl bir psikolojik durum, nasıl bir kendini gösterme ve değerli kılma anlayışıdır bilinmez ama son yıllarda bu tür abartılı ve köpürtülmüş ithamlara sıklıkla rastlıyoruz.
Kimin kiminle bir derdi, talebi ya da farklı bir beklentisi varsa bunu direk değil de sanal yollardan özellikle de sosyal  medyadan ve özel hayattan vurarak elde etmeye çalışıyor.
Bazen bu durum vekâlet savaşlarına da dönebiliyor. Birini destekleme, taraf olma ve buradan nemalanma adına desteklediği kişinin hasmına bel aşağı vurabiliyor. Belli ki buradan da takdir ve taltif bekliyor.
Ya beyler, kimin hatası yanlışı yok. Kimin, bırakın toplumda bilinmesi, kendi aklına gelince yerin dibine girmek istediği günahları ve ayıbı yok.
Herkes ama herkes hatayla maluldür. Kimse hatadan beri değildir. Olamaz da.
“Kim bir insanın ayıbını örterse, Allah da dünya ve âhirette onun ayıplarını örter.” Diyen bir Peygamberin ümmeti olarak insanların velev ki doğru olsa bile özel hayatının ve Rabbim herkesi korusun, aile fertlerinin sıkıntılarını niye çarşaf çarşaf toplumun önüne seriyorsunuz? Niye…
Elbette bu tür beyanların hukuki bir süreci ve sonu vardır ancak bunun bir de öteki dünya hesabı vardır. 
Hem bu tür paylaşımların kime bir faydası var. Yıpratmaya çalıştığınız ya da ekarte etmeye çalıştığınız kişi gider bir başka kişi gelir. Onunla da mı uğraşacaksınız ve bu nereye kadar gidecek.
Bundan  da öte birileri de yalan yanlış sizlerle ilgili benzer paylaşımlar yapsa, iftira atsa kendinizi nasıl hissedersiniz? 
Bu tür paylaşımlarla maddi ve manevi prim yapmaya ya da kendini ispatlamaya çalışan kişilere dostane tavsiyemiz şu ki “yapmayın”. Zira gün gelir vurduğunuz yerden vurulursunuz. Zira kimse kınadığı şey başına gelmeden ölmezmiş. Men dakka dukka