MEM'in Yanlış Kararı

2023-2024 eğitim öğretim yılı açıldı. İlimizde öğrenci ve öğretmenler için ders zili çaldı ve dersler başladı.

MEM'in Yanlış Kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti öncesi her okullar açıldığında bulunamayan kitaplar, aylarca gelmesi beklenen yardımcı kaynaklar, fiziki şartları itibarıyla eğitim ve öğretime çok da elvermeyen küf kokulu okullardan dolayı ders yılı yerine tüm gazeteler buna dikkat çekmek amacıyla “Dert Yılı Başladı” manşetini atarlardı bu dönemlerde.

Çok şükür o dönemler geride kaldı. Şimdilerde modern binalarda, laboratuvarı, spor salonları, sosyal donatıları ile göz dolduran okullara giden öğrencilerimiz, okulun ilk günü tüm ders kitaplarını sıralarının üstünde hazır buluyorlar.

Böylesi bir güzellikleri yaşayan öğrencilerimize rağmen Elazığ’da Cumhuriyet Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve aileleri bugünlerde oldukça mutsuz.

Kısaca özetleyelim. Eskilerin Devrim ortaokulu olarak bildikleri okul, geçmiş yıllarda Cumhuriyet Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak hizmete sunuldu. 24 Ocak depremine direnen bu eski yapı, 6 Şubat 2023 depreminde hasar aldı ve yıkımına karar verildi.

Okulun yıkımına geçtiğimiz aylarda başlandı. Bu süreçte ise bu okulun öğrencileri hemen yanı başında bulunan Merkez Erkek İmam Hatip Lisesine kaydırıldı.

Geçen yıl kız öğrenciler sabahçı, okulun kendi erkek öğrencileri ise öğlenci olarak eğitim ve öğretim hayatını tamamladılar.

Ancak bu yıl hesap değişti ve erkek öğrenciler sabahçı, kız öğrenciler öğlenci yapıldı.

Bu durum, özellikle şehrin değişik ve uzak mahalleri ile Yazıkonak, Yurtbaşı, Hankendi, Sivrice gibi uzak yerlerden  gelen kız öğrencileri ile ailelerini tedirgin etti. Zira bu karara  göre önümüzdeki günlerde günlerin kısalması ile kız öğrenciler yatsı ezanına yakın  ve kör karanlıklarda  okuldan çıkacak ve yine o vaktin getirebileceği  tüm tehlikelerini göze alıp evlerine ulaşmaya çalışacaklar.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararı ne için ve hangi gerekçelerle verdi bilmiyoruz ama kız imam hatip lisesi öğrencileri ile aileleri ciddi anlamda tedirgin ve endişeli.

Milli Eğitim Müdürlüğünün bu kararının yeniden gözden geçirilmesi, Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın konuya duyarlılık  göstermesini bekliyoruz.

Bizler de bu konuyu yakından takip ediyor ve kız öğrencilerimizi tehlikeye atacak, ailelerini ise  bir yıl boyunca tedirgin edecek bu  kararın Elazığ Valisi Ömer Toraman’dan döneceğine inanıyoruz.