Mekanın Sahibi Geri Döndü

Kabinede beklenen mini revizyon iki bakan değişikliği ile başladı.

Mekanın Sahibi Geri Döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görevlerinden affını isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine gelen isimler belli oldu. Özhaseki'den boşalan koltuğa daha önce de aynı görevi yürüten Murat Kurum oturdu. Yeni Sağlık Bakanı ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu oldu.

İki bakanlık da hükümet için çok önemliydi ve bir değişim de kaçınılmaz olmuştu. Ak Parti’nin bir dönem en çok övündüğü ve gurur duyduğu hastaneler artık haftalar sonrasına muayene, aylar hatta yıllar sonrasına tomografi çekim tarihi vermeye başlamıştı.

Elazığ ve 6 Şubat 2023 depremlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak önemli çalışmalara imza atan, deprem illerinin kısa süre içerisinde yeniden ayağa kalkmasında önemli gayret ve fedakârlıkları olan Murat Kurum’un yeniden bu bakanlığın başına geçmesi başta Elazığ olmak üzere ülkemiz açısından da önemli ve isabetli bir karar oldu.

Mesleğinde uzman, liyakat ve ehliyete önem veren bir yönetim anlayışı, her şeyden öte hızlı karar verip bu kararları anında hayata geçiren bir hizmet anlayışına sahip Murat Kurum’un yeniden Bakanlığın başına geçmesi, mekânın sahibi geri göndü yorumlarına sebep oldu.

Kurum’un Bakanlık görevine gelmesiyle birlikte Elazığ’da eksik kalan çalışmalar ve hak sahipleri için yapılacak konutlarda yeni bir ivme yakalanacağı gibi, yerinde ve kentsel dönüşüm çalışmalarında da ciddi bir atılım yaşanacaktır.

Bakan Murat Kurum, Elazığ depreminde ilimizde aylarca kaldığı ve şehri, mahalle mahalle hatta sokak sokak bildiği, sorunlarına ve çözüm yollarına da vakıf olduğu için bu atama Elazığ için de büyük bir şans ve avantaj oldu.

Şehrimize ve ülkemize geçmiş bakanlık döneminde önemli hizmetleri hayata geçiren Bakan Kurum’un yeni bakanlık döneminde bu hizmetlerin artarak devam edeceğini biliyor ve Hakimiyet Gazetesi  olarak   kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.