Mehmet Akif İnan'ın şiirleri notalara döküldü
Küpçük,yaptığı açıklamada, daha önce şair Zarifoğlu'nun 'Anılar Defterinde Gül Yaprağı' ve '7 Güzel Adam' şiirlerinde atıfta bulunduğu
Küpçük,yaptığı açıklamada, daha önce şair Zarifoğlu'nun "Anılar Defterinde Gül Yaprağı" ve "7 Güzel Adam" şiirlerinde atıfta bulunduğu isimlerden şair-yazar Alaeddin Özdenören'in "Cebimde Ölümüm" şiirlerini bestelediğini anımsatarak, Hoca Ahmet Yesevi'den, Yunus Emre'ye, Karacaoğlan'dan Neşet Ertaş'a uzanan modern bir söyleyiş gerçekleştirdiklerini belirtti.
Özellikle modern Türk şiirinin bugünün örneklerini besteleyerek müzikal bir yürüyüş inşa etmek istediğini aktaran Küpçük, "Böylece ortaya çağrışımları yoğun, imge gücü yüksek şarkı sözleri çıkıyor. Hemen her şeyin araçsdigeraştığı, kullanılıp atılmaya itildiği bir çağda, müzikal olarak kendimce kurtarılmış bir alan olsun istiyorum. Yesevi'den Yunus'a, Karacaoğlan'dan Veysel'e, Pir Sultan'dan Neşet Ertaş'a uzanan müzikal hatta eklemlenmeye çalışan modern bir söyleyiş ve bir kent ozanlığı yapıyorum." dedi.
"İnan'ın duruşuna yaraşan bir eser"
Mehmet Akif İnan'ın, çağın soylu, erdemli entelektüel birikimini temsil eden duruşun adresi olduğunu vurgulayan Küpçük, İnan'ın kurucusu olduğu Eğitim-Bir-Sen'in üyesi ve eğitim çalışanı olduğunu söyledi.
Müzikal kavrayışından hareket ederek ve özellikle türkü formundan esinler taşıyan bir beste ile bu birikime katkı sunmak istediğini ifade eden Küpçük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Üstadın farklı şiirlerinden bölümleri bir araya getirerek oluşturduğum şarkıya 'Yazık Bana Vahlar Bana' adını verdik. Eserin aranjesini ise yıllardan beri birlikte çalıştığım ve şarkılarıma orkestra düşüncesi, fikirleriyle önemli katkılar sunan Sevgili Gündoğar yaptı. Dinleyicilerden zaman zaman gelen 'Yeni bir şey yok mu?' sorusuna da bir karşılık olması amacıyla seslendirdik. Akif İnan'ın ayakları bu topraklara basan duruşuna yaraşan duyarlılıkta bir eser çıkarttığımızı düşünüyorum."