MEDİKAL SEKTÖRÜ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

ALAN:HAKLARINIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

 

Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda yapılan Medikal Sektörü Bölge Değerlendirme ve İstişare Toplantısı

MEDİKAL SEKTÖRÜ BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ALAN:HAKLARINIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

 

Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda yapılan Medikal Sektörü Bölge Değerlendirme ve İstişare Toplantısına, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ TSO 13. Meslek Grubu temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akan, Malatya TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran, Bingöl TSO Genel Sekreteri Cemal Yılmaz, Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut, Malatya TSO Meclis Üyesi ve Medikal Sektör Temsilcisi Hakan Er, Malatya, Bingöl, Diyarbakır ve Elazığ’da faaliyette bulunan medikal sektör temsilcileri katıldılar.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, sektörün sorunlarının çözümü noktasında bölgedeki diğer Odalarla işbirliği yaparak takipçisi olacaklarını ifade ederek sağlanmış olan birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

Başkan Alan konuşmasında, “Odamız 13. Meslek Grubunu oluşturan Medikal Sektörümüzün Yönetim Kurulumuzdaki Temsilcisi Sayın Hakan Akan’ın girişimleriyle ilimizde sektörde yer alan işletme sahiplerinin katılımı ile bu yıl içerisinde Odamızda iki ayrı toplantı yaparak sektörün içinde bulunduğu sorunları değerlendirdik. Öncelikle, Medikal sektöründe son yıllarda ardı ardına yayınlanan çeşitli mevzuat ve düzenlemelerin sizleri zorladığını biliyorum.Ancak sektörün düzene girmesi ve aynı zamanda gerçek manada bu işe yatırım yapan siz değerli işletme sahipleriyle haksız rekabet yaşanmaması için getirilen uygulamaların tüm işletmelere adil bir şekilde uygulanması halinde doğru olduğu kanaatindeyim. Odamızda yapmış olduğumuz toplantılar da iki önemli hususun öne çıktığını gördük. Bunlardan biri haksız rekabet konusu, diğeri ise Medikal Sektöründeki firmaların ödeme işlemlerinde batı illerine bağlanmış olmasıdır. Firma Temsilcilerimiz, Fatura ve evraklarda zaman zaman yaşanan mühür, imza, ibare eksikliği gibi ufak eksikliklerin, SGK tarafından 10 günlük süre içerisinde tamamlanmasının istendiğini  belirterek, işlemlerin İzmir’e alınmasıyla beraber, 10 günlük süre içerisinde yazışmaların yapılmasının ve eksikliklerin giderilmesinin mümkün olamayacağını belirtmişlerdir. Bu durumun hem sizleri hem de binlerce hasta ve hasta yakınını mağdur etmesi söz konusudur. Bu konu hakkında Sosyal Güvenlik Bakanlığına, SGK Genel Müdürlüğüne ve Sayın Başbakanımıza konu hakkında bir yazı göndererek çözüm talebinde bulunduk. Ayrıca SGK İl Müdürlüğümüzü de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Sorunun çözümü noktasında SGK İl Müdürlüğümüzün istekli olması bizleri mutlu etmiştir. Medikal sektöründe yer alan firmalara yasal mevzuatlarla getirilen onca yükümlükten sonra, bu ürünlerin Eczaneler başta olmak üzere marketlere kadar satılması haksız bir rekabet oluşturmaktadır.Bu hususta ilimizde yapılan bu bölge toplantısında sağlınmış olan bu birliktelikle bölgemizdeki tüm sektör temsilcilerinin ortak sesi olarak oluşturacağımız bir komisyonla başta TOBB nezdinde sorunlarımızın çözümünü takip edebiliriz. Biz bu konuda bölgemizdeki tüm Odalarla gerekli istişare ve işbirliğini sağlamaya hazırız.Bu düşüncelerle; toplantının yararlı olması temennisiyle, hepinize en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Başkan Alan’ın konuşmasının ardından Elazığ TSO 13. Meslek Grubu Temsilcisi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akan, sektörün içinde bulunduğu sorunlarla ilgili genel bir değerlendirme yaptı.

 

Toplantıya katılan sektör temsilcileri de Elazığ TSO’ya organizasyon nedeniyle teşekkür ederek, yapılacak her çalışmayı sonuna kadar destekleyecekleri mesajını verdiler.