Meclis Üyelikleri Revaçta

AK Parti'de Belediye başkan aday adaylık müracaatları sona erse de 3 Aralık tarihine kadar devam edecek İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelik müracaatları sürüyor.

Meclis Üyelikleri Revaçta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Partiden gün geçmiyor ki meclis üyesi adayı olması dolayısıyla parti görevinden ayrılan birkaç isim olmasın. Birçoğu yönetim kurulu üyesi oldukları süreçteki hizmetlerini kamuoyuna duyurarak ve Belediye ya da İl Genel Meclisi aday adayı olmak niyetiyle görevlerinden ayrıldıklarını açıklıyorlar.

Bu görevden ayrılmaların tümünde meclis üyesi olma gerçek amacı var mı yoksa seçim sonrası oluşacak yeni yönetimlerde yer alamama ihtimalini önceden görüp buna bir ön alma mı bilemiyoruz ama Ak Parti teşkilatlarında ciddi anlamda bir boşalma ve eksilme yaşandı son günlerde.

Zor ve ciddi bir seçime girilme aşamasında çok sayıda eksikle sahaya çıkmanın dezavantajları olduğu gibi bu durum, yedek yönetim kurullarından takıma dahil edilen yeni ve heyecanlı isimlerin getireceği enerjiyle avantaja da dönüştürülebilir.

Hem il hem merkez ilçe hem de kadın ve gençlik kolları, bünyelerindeki eksiklikleri gidererek SKM’nin verdiği görevlerle seçimleri kazanma aşkıyla yakında sahada olacaklar.

Aday açıklamalarından  önce bu eksikliklerin tamamlanması, seçim ve seçimde görevli müşahit eğitimleri başta olmak üzere tüm teşkilat eğitimlerinin bu süreçte yapılıp tamamlanması, adayın açıklanmasının ardından  anında sahaya inme avantajını getirir ki bu da hem teşkilatlarda hem de seçmenlerde olumlu bir etki oluşturur.

Ak Parti bu dingin zamanı iyi değerlendirmeli ve her birim önce eksikliklerini gidermeli ardından da muhkemleştirilmiş takımıyla eğitimlerini tamamlayarak meydanlara çıkmaya hazır olmalı.