MEB'in ilk kez yapacağı ortak sınavlar için uzmanlardan önemli uyarılar

MEB, 30-31 Ekim'de Türkiye genelinde ortak sınav yapacak.

MEB'in ilk kez yapacağı ortak sınavlar için uzmanlardan önemli uyarılar

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl bir ilki gerçekleştirecek. Türkiye genelinde orta dereceli okullarda bazı sınıflarda ortak sınav yapmaya hazırlanırken böylelikle sınavların kapsam detaylarının artırılması öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması amaçlanıyor. Uzun yıllardır ilimizde rehber öğretmen olarak görev yapan Kurtuluş Çakıcı sınavların içeriği hakkında bilgi vererek sınava girecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çakıcı “Ülke geneli yapılacak ortak yazılı sınavlar; 6. sınıf Türkçe dersi 7, 6. sınıf matematik dersi 7, 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersi 8 ve 10. sınıf matematik dersi 7 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacak. Öğrenciler https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden örnek sorulara ulaşabilirler” dedi.

ÖĞRENCİLER MUTLAKA SINAVA GİRMELİ

Çakıcı “Öğrenciler örnek soruları çözüp mutlaka sınava girmeliler. Soruları çözüp yanlışları yaptıkları konuları öğrensinler. Yanlış yaptıkları soruların konularını mutlaka tekrar etmeliler. Okul defterlerinde not tutularak mutlaka konu tekrarları yapılmalı öğretmenlerin ‘dikkat edin’ dedikleri yerlerde mutlaka not almalılar. Son olarak soru cevap tekniği en güzel öğrenme tekniğidir. Kitap ve defterlerdeki başlıkları soru cevap yöntemiyle kendilerini konuları öğrenip öğrenmediklerini test etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.